Ce se întâmplă cu pensiile românilor! Raluca Turcan: „Pregătim o nouă lege”. Oamenii au ieșit în stadă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că urmază să pregătească o nouă lege în ceea ce privește pensiile.

protest bătrâni
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turca, a făcut un anunț de ultimă oră! La Minister se pregătește o nouă a pensiilor pe bază de contributivitate.

Astfel, aproximativ cinci milioane de pensii vor fi revizuite, iar un lucru este cert: pensiile nu vor scădea, spune Raluca Turcan, ci fie vor crește, fie vor stagna. 

Astază sute de bătrâni au protestat, nemulțumiți fiind de modul în care le gestionează actuala guvernare pensiile. Oameni sun înfuriați pentru că pensiile lor nu vor crește cu 40%, așa cum decisese Parlamentul la propunerea PSD. Premierul Cîțu se apără și spune că pensiile se vor majora comparativ cu anul precedent. Iată toate detaliile! 

Raluca Turcan
Raluca Turcan[Sursa foto: Facebook]

„Legea care a fost vânturata pe sub nasul pensionarilor într-un mod cinic va fi prorogată”

Raluca Turcan a anunțat că va da o lege care va viza cinci milioane de pensii. Nu este vorba despre nicio scădere, ci doar despre creșteri sau stagnări. 

„Anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii in vigoare.

Legea care a fost vânturata în faţa pensionarilor într-un mod cinic va fi prorogata, astfel încât să pregatim o noua lege a pensiilor pe bază de contributivitate.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Mâine voi da un ordin de ministru prin care sa fie revizuite toate dosarele de pensii, aproxmativ cinci milioane.

Nu vor scadea pensii, unele vor ramane pe loc, altele vor creste.E nevoie de 500-1000 de oameni pentru revizuirea dosarelor”, a spus ministrul la un post de televiziune. 

Pensionarii și-au arătat nemulțumirile față de majorarea pensiilor 

Sute de pensionari au ieșit să-și ceară drepturile în stradă. Aceștia sunt profund nemulțumiți că Guvernul nu va majora punctul de pensia cu 40%, așa cum a fost promis de fosta conducere, PSD. 

„Nemulţumirile noastre se referă la viaţa noastră ca şi foşti lucrători care am lucrat 40 – 45 de ani şi am primit nişte pensii mici, în neconcordanţă cu viata pe care o ducem. Ni s-au promis majorarea pensiilor şi nu s-a respectat”, spune un pensionar pentru un post de televiziune. 

„Toate s-au scumpit – medicamentele, lumina, alimentele. Toate sunt din ce în ce mai scumpe. Cu ce să trăim. Guvernanţii să respecte acea lege”, spune un al pensionar prezent la protest.

„Să plece de la guvernare dacă nu sunt în stare să respecte munca noastra, de 40 de ani. Noi am contruit această țară. Nu am vândut-o. Ei ne-au vândut”, spune un alt pensionar. 

Florin Cîțu
Florin Cîțu[Sursa foto: Facebook]

Cum a reacționat premierul Florin Cîțu 

Premierul spune că pensiile vor fi mai mari față de anul precedent, iar cheluielile țării cu pensiile s-au majoral cu 8 miliarde de lei. 

Citeste si: S-a aflat! Ce pensie încasează Florin Piersic, după 65 de ani de muncă

„Cheltuielile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde lei. Până să începem orice altceva anul acesta, plus cheltuielile cu alocaţiile de aproape 3 miliarde lei, deci suplimentăm bugetul anul acesta cu 11 miliarde lei. Pensiile de anul acesta vor fi mai mari ca anul trecut”, a spus Florin Cîțu. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ion Țiriac scoate din buzunar 100.000 euro în fiecare lună pe o plăcere la care nu renunță

Ce pensie are Petre Roman? Fostul premier a spus în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” ce regretă cel mai mult VIDEO

Pensionară de 81 de ani, despărțită de soțul ei de pandemia de COVID-19! Bătrâna suferă cumplit după bărbatul cu 45 de ani mai tânăr: „Mă face să mă simt ca o adolescentă”

Horoscop Zilnic Luni 1 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Undă de șoc în toată Europa. S-a luat marea decizie. Anunț despre paşaportul de vaccinare

Nu combina niciodată acest fruct cu aceste medicamente! Se crează o substanță toxică care îți poate provoca chiar și moartea! Profesorul Mecincopschi avertizează

O vrăjitoare a ucis o fetiţă de 9 ani. 3 zile de ritualuri dezaxate. Dezvăluiri şocante

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies