Ce se întâmplă cu Rusia și China, în contextul războiului din Ucraina: „Ducem colaborarea la alt nivel, într-o nouă eră”

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a mers în China, iar în urma acestei vizite, Moscova și Beijingul sunt decise să stimuleze cooperarea.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Vizita lui Lavrov în China, în contextul crizei din Ucraina, s-a lăsat cu mai multe decizii, astfel că Moscova și Beijingul sunt mai hotărâte să dezvolte legăturile bilaterale și să stimuleze cooperarea, potrivit declarațiilor oferite de Wang Yi, ministrul chinez de Externe, conform Reuters.

Totodată, într-un comunicat se arată că, ambii oficiali au condamndat sancțiunile occidentale ilegale și contraproductive impuse Moscovei, în contextul acțiunilor sale în Ucraina.

De precizat este că, întâlnirea celor doi a avut loc în provincia Estică din China, Anhui, acolo unde teritoriul chinez găzduiește două zile de reuniuni multilaterale pe tema Afganistanului.

„China este dispusă să colaboreze cu Federația Rusă”

Wang Yi, ministrul chinez de Externe a declarat că ambele părți sunt hotărâte să dezvolte legăturile bilaterale. De asemenea, în aceeași serie de declarații, oficialul din China a mai specificat că, totodată, ambele părți sunt mai încrezătoare în promovarea cooperării în diverse domenii.

Citeste si: SUA dezvăluie adevăratul scop al lui Putin. Anunțul venit de la Casa Albă: "Atacă nucleul securității transatlantice"

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Ambele părți sunt mai hotărâte să dezvolte legăturile bilaterale și sunt mai încrezătoare în promovarea cooperării în diverse domenii”, a declarat Wang.

În același timp, Wang Yi a mai adăugat și faptul că teritoriul chinez este dispus să colaboreze cu Federația Rusă, asta pentru a duce legăturile chino-ruse la un nivel mult mai înalt, într-o nouă eră, de asemenea, sub îndrumarea consensului la care au ajuns șefii de stat.

„China este dispusă să colaboreze cu Federația Rusă pentru a duce legăturile chino-ruse la un nivel și mai înalt într-o nouă eră, sub îndrumarea consensului la care au ajuns șefii de stat”, a spus el.

Citeste si: Concluzie neașteptată în urma negocierilor de pace din Istanbul: „Rusia nu se opune dorinței Ucrainei de a adera la UE”

Totodată, Serghei Lavrov a declarat, tot miercuri că,  ”împreună cu voi ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, dreaptă și democratică”.

Ce se întâmplă cu Rusia și China, în contextul războiului din Ucraina: „Ducem colaborarea la alt nivel, într-o nouă eră”

Discuțiile din China

[Sursa foto: Captură Video]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ucraina nu cedează nicio bucată de pământ pentru pace. Ce avantaje au câștigat ucrainenii în negocierile cu Rusia: „Vor încerca și recuperarea teritoriilor care au fost invadate...

Bacalaureat 2022. Modele de subiecte Informatică pentru BAC 2022

Modele de subiecte Anatomie Bacalaureat 2022. Teste de antrenament pentru elevii clasei a XII-a

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Este informația serii despre ELENA UDREA! S-a întâmplat chiar astăzi în Bulgaria

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies