Ce se intampla daca lasi incarcatorul de la telefon in priza

De multe ori se întâmplă ca după ce încarci telefonul să laşi încărcătorul în priză. În cazul în care v-aţi întrebat vreodată dacă dispozitivele consumă electricitate în tot acest timp, ei bine, aflaţi că răspunsul este da.

Autor: A.N.C.
Atunci când nu sunt ataşate de smartphone-urile şi tabeletele pe care le deţinem, încărcătoarele consumă o cantitate foarte mică de energie electrică.
 
Cei de la zdnet.com au calculat pe baza unei aplicaţii (WattsUp? Pro) care poate măsura câtă energie electrică poate consuma un dispozitiv, care este cantitatea de energie consumată de încărcătorul unui singur smartphone şi care sunt costurile pe care le implică o obişnuinţă de acest tip.
 
Dacă laşi în priză un încărcător de telefon care nu este ataşat unui dispozitiv, acesta va consuma energie electrică, pe care o vei putea sesiza la finalul lunii la costul total al facturii. Conform aceloraşi surse, aflăm că un încărcător de iPhone se foloseşte de cam 130W pe lună, ceea ce înseamnă că pe an se ajunge la 1,5 KW consumaţi, deci la costuri mai mici de un leu.
 
Deşi nu pare mult, fiecare încărcător în parte poate determina un cost mai mare sau mai mic, iar cele care nu sunt originale vor consuma mult mai multă putere (de cam 10 ori mai multă energie). De asemenea, deşi costurile totale sunt insignifiante pentru unii dintre voi, trebuie să luăm în calcul impactul pe care o activitate de acest gen o are asupra mediului.
Milioane de încărcătoare lăsate 24/7 în priză se traduc în milioane de KW consumaţi pe an. Iar fiecare kilowatt pe oră înseamnă că aproximativ 500 de grame de dioxid de carbon sunt emise în atmosferă pe oră (Playtech.ro).

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Un bărbat din Pitești s-a stins din viață după ce a fost trântit la pământ de polițiști. Imagini șocante

Cine este Ioana Mihăilă, varianta propusă de PLUS pentru Ministerul Sănătății

Când se va termina valul trei al pandemiei COVID-19. Alexandru Rafila, răspuns clar

Horoscop Zilnic Sâmbătă 17 Aprilie 2021: Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse, Gemenii au o stare foarte bună în decursul zilei de astăzi

Medicamentul minune care te scapă de COVID! Anunţul aşteptat de milioane de oameni. S-a stabilit totul

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT

Amenințarea care pune Europa pe jar. Primele cazuri au apărut. Cercetătorii sunt în alertă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies