Ce se întâmplă de la 15 septembrie. Cum se va desfășura anul școlar ?

Există mai multe scenarii prin care se analizează modul în care anul școlar urmează să se deschidă. FNAP a publicat variantele către ministrul Educației.

Autor: D.A.

In articol:

Ce se întâmplă de la 15 septembrie. Cum se va desfășura anul școlar ?
Ce se întâmplă de la 15 septembrie. Cum se va desfășura anul școlar ?

S-au schițat primele variante ale noului an școlar, care urmează să înceapă la 15 septembrie. WOWbiz.ro prezintă schimbările și variantele care sunt pe masă, acum, la Ministerul Educației din partea FNAP (n.red.

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți ). 

În acest moment sunt trei scenarii trimise de FNAP, toate au în vedere modul în care urmează să se desfășoare noul an școlar.

Cum se va desfășura anul școlar?

Primul scenariu are în vedere prezența fizică 100% la școală a tuturor copiilor, în programul normal de lucru de anii trecuți, potrivit unui document publicat de Edupedu.ro.

Un al doilea scenariu propus Guvernului este 50% la școală și 50% online. Clasele se vor împărți în două grupuri dacă scenariul va fi acceptat. Astfel, grupurile vor alterna săptămânile la școală cu cele acasă. Două săptămâni, un grup va învăța de la școală, iar cealaltă perioadă din lună de acasă.  În document se precizează că, în acest caz, ora să fie de minimum 45 de minute.

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

La clasele pregătitoare, a II-a (sau chiar până la a IV-a acolo unde infrastructura permite), „ prezenţa fizică la şcoală, cu respectarea regulilor de distanţare, indiferent de scenariu, ȋntrucât copiii nu se pot adapta la predarea online şi nu are cine să le faciliteze prezenţa la acest gen de predare”, se prevede în document.

Ce se întâmplă de la 15 septembrie. Cum se va desfășura anul școlar ?
Ce se întâmplă de la 15 septembrie. Cum se va desfășura anul școlar ?

Presiune ca biblioteca virtuală să fie gata în noul an școlar

În acest scenariu, Federația condusă de Iulian Cristache susține că: „obligativitatea ca lecţiile să fie transmise live, accesul la predarea online să fie bidirecţional, copiii de acasă să aibă posibilitatea să pună întrebări sau să răspundă”. În acest caz, biblioteca școlară virtuală trebuie obligatoriu să fie gata, cu resurse educaționale.

FNAP vorbește despre programe școlare adaptate mediului online, manuale digitale interactive, obligativitatea evaluării în mediul online fără a se solicita acceptul părintelui, obligativitatea ca elevii să fie prezenți la orele online, obligativitatea ca elevii să țină tot timpul camerele video deschise în timpul orelor online.

Tot în scenariul al II-lea, părinții cer în propunerea oficială trimisă grupului interministerial ca elevii de clasele a VIII-a și a XII-a să susțină fizic simularea examenelor și să fie puse la dispoziție încă din cursul semestrului 1, modele de subiecte. Planul prevede ca profesorii să își desfășoare activitatea didactică în școli și grădinițe.

Ce se întâmplă de la 15 septembrie. Cum se va desfășura anul școlar ?
Ce se întâmplă de la 15 septembrie. Cum se va desfășura anul școlar ?

Al treilea scenariu este ca orele să se țină 100% în online: “Este scenariul deloc agreat de către FNAP-IP, bazându-ne pe nemulţumirile elevilor/părinţilor/profesorilor din perioada semestrului 2 al anului şcolar 2019-2020:

– se aplică scenariul 2 prezentat mai sus – programe adaptate, profesori pregătiţi să predea online, dotare cu aparatură/internet”, precizează Federația.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Complicele lui Gheorghe Dincă ar putea să fie eliberat. Ștefan Risipițeanu este acuzat că ar fi batjocorit-o pe Luiza Melencu

Când se lansează iPhone 13 în România. Doritorii își pot face precomenzi de pe site-urile de specialitate

Bilanț coronavirus, 21 septembrie 2021. S-a dublat numărul de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în doar 24 de ore. Aproape 7000 de infectări cu SARS-COV-2

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Va fi obligatoriu peste tot! E COD ROȘU. DSP a anunțat acum

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

EXPLOZIV. Se pregătesc cătușele pentru Florin Cîțu? Vaccinurile, în vizorul DNA

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies