Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Efectul este MIRACULOS !

Conform unui studiu recent, capsaicina, substanţa ce se găseşte în ardeiul iute şi care îi asigură gustul, ar putea fi folosită în prevenirea cancerului intestinal.

Distribuie pe:

fara descriereCompusul care dă iuţeala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, susţine un studiu recent, citat de Daily Mail.

Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanta care il face picant. S-a demonstrat stiintific ca aceasta substanta este deosebit de eficienta in curele de slabire, prin arderea accelerata de calorii si reducerea poftei de mancare.

Cercetătorii au administrat capsaicină şoarecilor, aceştia fiind predispuşi genetic să dezvolte tumori în tractul gastrointestinaş. Substanţa administrată a declanşat un receptor de durere în interiorul celulelor din intestine, declanşând astfel o reacţie ce rduce riscul de a face tumori colorectale, scrie frunza-verde.ro.

Tot în cadrul acestui experiment, oamenii de ştiinţă au descoperit că administrarea acestei substanţe a mărit durata de viaţă a şoarecilor cu peste 30%. Mai mult, potrivit Daily Mail, capsaicina are un efect şi mai mare atunci când este combinată cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se foloseşte în tratarea anumitor forme de artrită.

În Marea Britanie, de exemplu, cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer, iar doctorii se confruntă cu 41.000 de noi cazuri în fiecare an. Studiul recomandă includerea capsaicinei în dieta celor care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de boală, pentru a inhiba creşterea tumorilor.

Substanţa care dă iuţeala ardeilor, capsaicina, se găseşte în cantităţi foarte mici la ardeiul aromat, dar în cantităţi de zeci de ori mai mari (ajungând la 0,1%) la ardeiul iute.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate