Ce se va întâmpla cu elevii care iau sub nota 5 la Evaluarea Națională

Informații de ultimă oră: ce se va întâmpla cu elevii care vor lua sub nota 5 la Evaluarea Națională.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Este un anunț oficial. Elevii care vor lua sub nota 5 la Evaluarea Națională vor merge la școala profesională. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, acești elevi nu vor avea șansa de a intra în procesul de repartizare la licee.

Conform articolului 2, aliniatul 10 din organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 la procesul de admitere vor participa numai elevii care au susţinut evaluarea şi a căror medie de admitere este minimum 5.

Citeste si: Un tată și-a dat viața pentru a o salva pe fiica lui! A fost ucis de un câine agresiv în timp ce-și proteja fetița de doar cinci anișori

Citeste si: Un bebeluș de doar 3 luni a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost hrănit cu griș cu lapte

Citeste si: Un alt român a murit în Kabul, în urma unui atentat terorist! Reacția premierului Dăncilă

Media de admitere la liceu se calculează astfel: 80% media de la Evaluarea Națională și 20% media generală de absolvire a gimnaziului.

„O să mergem cu siguranţă pe acest prag de a obţine nota 5 pentru a fi admis la un liceu. Au fost ani de zile în care au fost înscrişi persoane şi copii care aveau 2, 3, 1 şi ceva… Pot să meargă într-o şcoală profesională şi după 3 ani când finalizează cursurile au o meserie. Nu i se taie niciunui tânăr aripile”, declara Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației.

Reprezentanții părinților nu sunt de acord cu această schimbare și nici elevilor nu le convine.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate