Ce se va intampla cu Tarom-ul de la 1 ianuarie! Ministrul Transporturilor a facut anuntul AZI

Tarom a raportat rezultate pozitive în acest an, dar compania aeriană nu beneficiază de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt în contrasens" şi va fi necesară restructurarea companiei, modalitatea urmând să fie anunţată în curând, afirmă ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Distribuie pe:

fara descriere"La Tarom, cu toate că se diminuează pierderile pe care această societate le are istoriceşte vorbind, va fi nevoie de o analiză - am făcut mai multe analize, şi cu Consiliul de Administraţie, şi cu conducerea operativă a companiei, am discutat şi cu sindicatele. Suntem în situaţia în care la 31 decembrie rezultatele economico-financiare vor fi cele care vor fundamenta o poziţie extrem de clară a ministerului, în calitatea sa de proprietar, în legătură cu această companie. Cred că nevoia de restructurare în compania Tarom este una iminentă, dar pentru că nu se pot lua măsuri decât în urma analize extrem de solide, aştept rezultatele de la 31 decembrie, după care vom fi în situaţia să decidem pe ce drum şi în ce variantă apucăm cu societatea aceasta", a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că managementul de la Tarom "nu este cel mai fericit", iar o parte din sindicate "sunt în contrasens cu o bună evoluţie a unei societăţi comerciale".

Ministrul nu a detaliat variantele de restructurare avute în vedere în cazul companiei aeriene.

"Repet, rezultatele economico-financiare la 31 decembrie, deci la finele acestui an, vor fundamenta o poziţie a ministrului Transporturilor vis-a-vis de ceea ce trebuie făcut la Tarom. Prefer să măsor de zece ori şi să tai o dată",
a adăugat Rus.

Potrivit datelor ministrului, Tarom a avut în acest an venituri din servicii de transport aerian mai mari cu 5%, a transportat 1,7 milioane pasageri (+3%), iar numărul de curse din 2014 va fi cu 4% mai mare decât în 2013.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate