Ce se va întâmpla în România dacă va apărea valul patru al pandemiei de coronavirus?! Ce măsuri vor lua autoritățile pentru a împiedica răspândirea variantei Delta

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății a dezvăluit ce se va întâmpla dacă valul patru va lovi țara noastră.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Încă de la relaxarea restricțiilor, ce au fost impuse ca urmare a numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, s-a tot vorbit despre un posibil val patru al pandemiei care ar urma să lovească din plin țara noastră din toamnă.

Apariția variantei indiene, spunanumită „Delta” a stârnit un val de îngrijorare în rândul specialiștilor în sănătate, iar previziunile lor sunt sumbre. Se pare că această tulpină este mult mai contagioasă față de variantele cunoscute anterior și poate pune probleme grave în cazul în care se va răspândi necontrolat. 

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, spune că raportările zilnice sunt ușor îngrijorătoare, situația variantei Delta în țara noastră fiind puțin instabilă. 

Valul patru al pandemiei de coronavirus
Valul patru al pandemiei de coronavirus [Sursa foto: PixaBay]

Valul patru al pandemiei de coronavirus! Ce vor face autoritățile, dacă se va instala în România

Oficialul a explicat că nu este cazul să vorbim încă de pe acum de restricții, însă dacă lucrurile scapă de sub control este posibil să fie introduse niște reguli la nivel local, în funcție de rata de vaccinare anti-COVID din zona respectivă. 

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Citeste si: Mii de indieni, imunizați cu vaccinuri false anti-Covid! 14 persoane au fost arestate

„Nu cred că se pune problema de așa ceva (ca restricțiile să rămână pe masa guvernanților- n.r.). La nivel teoretic acum știm ce funcționează: funcționează vaccinul, funcționează măsurile pe care le avem- care și acestea vedem că avem aceste borne în care sunt diferite, în funcție de procentul de persoane infectate în fiecare localitate.

Aici funcționează- și e ceea ce am văzut că a funcționat în ultimele luni- adaptarea acestor măsuri la nivel local, pentru că măsurile cu caracter general la nivel național (nu se mai justifică- n.r.), atât timp cât ai o diversitate atât de mare: București, unde ai aproape 56 la sută populație vaccinată versus Covasna, Suceava, unde ai un procent foarte mic de populație vaccinată, unde ai un risc invers proporțional, mult mai mare, de a avea un fenomen epidemiologic, fie el și local, și atunci măsura trebuie să fie adaptată acolo, nu unei mari metropole”, a declarat secretarul de stat din Ministerul
Sănătății la un post de televiziune. 

Valul patru al pandemiei de coronavirus
Valul patru al pandemiei de coronavirus [Sursa foto: PixaBay]

Andrei Baciu: „P oate să crească numărul de cazuri noi, așa cum vedem în cazul Angliei”

Secretarul de stat spune că dacă varianta Delta va începe să-și facă și mai mult simțită prezența pe teritoriul țării noastre, atunci vor trebui impuse restricții care să favorizeze stoparea răspândirii ei, căci altfel există riscul de a ajunge în situația de anul trecut, când era o presiune uriașă pe umerii medicilor, iar spitalele erau arhipline cu pacienți COVID în stare gravă. 

Citeste si: Pe ce țări a pus stăpânire noua tulpină Delta a virusului SARS-COV-2? Ce spun autoritățile din România despre această tulpină

„Chiar și atunci când avem un procent important de populație vaccinată, poate să crească numărul de cazuri noi, așa cum vedem în cazul Angliei, însă nu se pune presiune nici pe sistemul de sănătate în felul care s-a pus înainte de apariția vaccinului și nici pe societate per ansamblu. Aici pui măsuri, aici intervii, în faza pre-spital, cu măsuri, cu restricții- atunci când faza de spital tinde să ajungă la un punct în care nu mai poate să facă față și atunci trebuie să oprești. Principiul cumva rămâne același: dacă nu mai poți să gestionezi faza de spital, trebuie să acționezi în faza pre-spital, cu restricții, care să rupă lanțul de transmitere virală, care să scadă forțat numărul de noi cazuri”, a mai explicat Andrei Baciu la un post de televiziune. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Radu Țincu, medicul de la Floreasca, scenariu sumbru pentru toamna acestui an: ”Circulația virusului va fi intensificată”

A început administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer. Unde a avut loc imunizarea?

Virgil Musta, scenariu sumbru privind valul patru de COVID-19 în România! Medicul susține că țara noastră nu va scăpa

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Declarație de război în Europa! Este cutremur total la graniță. Ce s-a descoperit

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

VACCIN ANTI-COVID, la tine în grădină! Oamenii de știință, proiect uimitor. Ce au descoperit la SALATĂ ȘI SPANAC?

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies