Ce se va întâmpla în următoarele două luni. Sute de mii de români sunt vizați

După interdicțiile drastice impuse de autorități pentru prevenirea extinderii infectărilor cu coronavirus, majoritatea românilor sunt sfătuiți să lucreze, pe cât posibil, de acasă.

Distribuie pe:

Ce se va întâmpla în următoarele două luni. Sute de mii de români sunt vizați
femeie la laptop


In articol:

Având în vedere situația de criză pe care o traversează țara noastră în momentul de față, tot mai multe firme au început să își lase angajații să lucreze de acasă.

Se estimează că în jur de 500.000 de salariați din țara noastră vor lucra cu precădere de acasă pentru o perioadă de cel puțin două luni. Este vorba, mai exact, despre românii care activează în domenii precum consultanță, servicii financiare, IT, servicii de externalizare sau telecomunicați, potrivit unei analize Creasoft.

Citeste si: Mesajul viral al unui tânăr infectat cu coronavirus: „Mă simțeam invincibil, însă, din senin, m-am trezit în spital”

Citeste si: Efectele Coronavirus. Un gigant se pregătește de o decizie radicală. Câți oameni vor fi afectați

Citeste si: Medicii din Suceava, mesaj disperat: "E iadul pe pământ aici. Nu scapă nimeni, asta ți-o zic clar. Suntem carne de tun"

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

„Observăm o tendinţă a ultimelor două săptămâni de creştere a cererii de soluţii informatice pentru pontaj mobil. În momentul de faţă, un moment de criză, mai multe job-uri pot fi convertite într-un sistem remote, permiţându-le oamenilor să folosească pontajul mobil.

Până acum, această facilitate era mai mult folosită pentru verificarea salariaţilor care făceau muncă de teren. Avem clienţi vechi care verifică, de exemplu, activitatea unor agenţi de vânzări ori de câte ori aceştia intră sau ies de la un client/partener, fie periodic, la interval de 30 de minute.

În noul context, verificările s-au extins şi pentru angajaţii care lucrează de acasă”, a afirmat fondatorul Creasoft.

Măcar unul dintre părinți să stea acasă cu copilul

Încă de la apariția primelor cazuri de îmbolnăviri cu COVID 19, autoritățile i-a sfătuit pe angajatori să le permită angajaților să lucreze, în mare parte a timpului, de acasă. Această indicație a venit mai mult din pricina faptului că școlile au fost închise, iar copiii nu aveau cum să rămână singuri până părinții se întorc de la serviciu.

Ce se va întâmpla în următoarele două luni. Sute de mii de români sunt vizați
coronavirus

„Astăzi am avut o şedinţă în cadrul ministerului, ne-am şi consultat cu partenerii noştri şi am găsit de cuviinţă să emitem un set de instrucţiuni care să recomande angajatorilor să ia în considerare, pe de o parte, modificarea programului de lucru acolo unde se impune, astfel încât unul dintre părinţi să poată fi acasă cu minorul pentru a-l îngriji sau să ia în considerare opţiunea activităţii desfăşurate de la domiciliu, prevedere prevăzută în Codul Muncii şi disponibilă celor care o pot practica de la domiciliu, respectiv folosirea prevederilor legate de telemuncă.

Aici, punerea în aplicare a prevederilor legate de telemuncă este condiţionată de asigurarea unor condiţii tehnice, pentru a putea desfăşura corespunzător activităţile. Avem, deci, câteva opţiuni”, a precizat Violeta Alexandru la începutul lunii, atunci când lucrurile nu se agravaseră încă pentru România.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor

Guvernul a identificat marele pericol din București. Ce măsuri se iau împotriva COVID - 19

Un medic francez spune că a găsit un medicament care functionează spectaculos în cazurile pacienților infectați cu coronavirus: „Este imoral să nu îl folosim”

Cum poți afla dacă ai Coronavirus. Israel a creat HaMagen pentru smartphone

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies