Ce soluție au găsit edilii la problema gunoaielor din București. Se ia în calcul o nouă groapă de gunoi: "Astăzi Capitala este captivă în ceea ce privește depozitarea deșeurilor"

Clotilde Armand a convocat o ședință pe tema gunoaielor din București. Edilii, prefectul și ministrul Mediului s-au reunit pentru a găsi o soluție la problema gunoiului din Capitală.

Autor: Ioana Stan

In articol:

La ședința convocată de Clotilde Armand pe tema gunoiului din București au participat: primarul general Nicușor Dan, prefectul Alin Stoica, ministrul mediului,Tanczos Barna și primarii de sectoare, mai puțin Daniel Băluță și Cristian Piedone.

Clotilde Armand: "Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare"

Ședință pe tema gunoaielor din București
Grămezi de gunoaie în Sector 1[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Sectorul 1 al Capitalei iese de sub gunoaie. Clotilde Armand a făcut anunțul mult așteptat

Clotilde Armand a declarat la încheierea ședinței că a convenit cu edilii să înfiinţeze cât mai repede Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Bucureşti.

"Am organizat astăzi la Primăria Sectorului 1 o întâlnire cu: ministrul Mediului, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Mediu, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Prefectul Municipiului Bucureşti, Primarul General al Municipiului Bucureşti şi toţi primarii de sector din Capitală pentru a rezolva situaţia critică a deşeurilor. Am convenit să înfiinţăm cât mai repede Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Bucureşti. În cadrul asociaţiei ne propunem demararea de urgenţă a proiectelor de înfiinţare a unui nou depozit ecologic pentru deşeuri nepericuloase ce va deservi Bucureştiului, precum şi a unor staţii de

tratare a deşeurilor. În acest moment Capitala nu prea mai are unde să arunce gunoiul, pentru că principala groapă de gunoi a fost închisă", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: O familie din București, în stare de șoc! S-au trezit cu un șobolan uriaș în pat

Ce soluție au găsit edilii la problema gunoaielor din București

Se caută coluții pentru problema gunoaielor
Capitala acoperită de gunoaie[Sursa foto: MediaFax Foto]

Ministrul Mediului a declarat după ședința pe tema gunoiului din Capitală că se caută soluții ca deșeurile să fie depozitate în gropi din alte județe.

„Astăzi Capitala este captivă în ceea ce privește depozitarea deșeurilor. Există o singură locație autorizată din punct de vedere de mediu, unde se pot depozita deșeurile și Ministerul va analiza posibilitatea oferirii unei alternative pentru a putea depozita deșeurile și în alte județe, în cazul în care pe acele locații

autorizate și aprobate din punct de vedere al mediului există și această posibilitate”, a spus ministrul Mediului, potrivit Mediafax.

Citeste si: Clotilde Armand, detalii de ultima oră despre situația deșeurilor din Sectorul 1! Mesajul transmis în urmă cu puțin timp pe Facebook

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că se ia în calcul o nouă groapă de gunoi.

„Bucureștiul are o situație particulară. Să se permită și cu siguranță se va face acest lucru: depozitarea deșeurilor să fie și în altă parte decât pe raza teritorială a UAT-ului. Asta înseamnă că vor fi soluții pentru depozitare și în alte județe limitrofe sau în colaborare cu Ilfovul, în Ilfov. Evident, și o nouă groapă de gunoi este absolut necesar și este un lucru care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani”, a spus Stoica.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Clotilde Armand, detalii de ultima oră despre situația deșeurilor din Sectorul 1! Mesajul transmis în urmă cu puțin timp pe Facebook

Alin Stoica, prefectul Capitalei, nu declară stare de alertă în Sectorul 1 în privința gunoaielor de pe străzi: ”Nu este un pericol iminent”

Clotilde Armand: Cer în continuare starea de alertă. Nu acceptăm șantajul Romprest. Primarul Sectorului 1 respinge soluția propusă de prefectul Capitalei

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies