Ce spune Alexandru Rafila despre simptomele variantei Omicron: ”Se transmite foarte repede. Atât cunoaștem”

Medicul Alexandru Rafila este rezervat în privința variantei Omicron a coronavirusului! Declarațiile făcute de ministrul Sănătății!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Alexandru Rafila este rezervat în privința noii tulpini a coronavirusului, și anumie Omicron, asta după ce un medic străin și-a dat cu părerea despre varianta sud-africană, susținând că simptomele acestaia sunt ”neobișnuite, dar ușoare”. Specialistul român spune că abia după două, trei săptămâni vom afla dacă această nouă variantă este periculoasă. 

Citeste si: Autoritățile au hotărât. Au fost impuse noi restricții în România, pentru limitarea răspândirii tulpinii Omicron. Malawi a fost introdusă pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Ministrul Sănătății a ținut să menționeze că până în prezent se știe doar faptul că această variantă Omicron se transmite repede. „ Oboseala extremă nu este un simptom foarte ușor. Varianta a fost identificată pe 24 noiembrie, deci de foarte puțin timp. (…) Noi vorbim despre o variantă de preocupare, care este importantă din trei puncte de vedere: fie se transmite foarte repede, fie produce simptome diferite față de variantele anterioare, fie anticorpii pe care îi avem după o infecție anterioară sau după vaccinare nu mai neutralizează.

Citeste si: Specialiștii sunt alertă! Noua tulpină COVID-19, Omicron, depistată în Europa. Care este prima țară în care au fost raportate cazuri de infectări?

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Din cele trei noi cunoaștem doar una, faptul că se transmite foarte repede. Atât cunoaștem. Mai mult nu cunoaștem și o să aflăm peste două, trei săptămâni dacă anticorpii pe care îi avem după vaccinare sau după boală sunt sau nu sunt neutralizați față de această variantă și când o să fie un număr suficient de cazuri, pentru că vorbim despre vreo 200 de cazuri, o să putem să

avem un răspuns.

Eu înțeleg și are dreptate dintr-un punct de vedere dna doctor. În general, cu cât avansează în timp o tulpină virală de multe ori scade patogenitatea. Asta ar fi vestea bună, dar nu putem pleca de la această premisă și să lăsăm garda jos. Noi nu am acționat isteric, am reacționat rapid, așa cum ne-a recomandat Centrul European de Control al Bolilor.

Singurul lucru care s-a întâmplat a fost carantinarea pasagerilor care vin din Africa”, a explicat Alexandru Rafila.

Coronavirus România

Coronavirus România

[Sursa foto: PixaBay]

Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.096 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 107 decese dintre care 15 anterioare.

Coronavirus România

Coronavirus România

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies