Ce spune psihologul Gabriel Diaconu despre protocolul de înmormântare din pandemie? "Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi"

Psihologul Gabriel Diaconu vorbește despre protocolul de înmormântare din pandemie.

Ce spune psihologul Gabriel Diaconu despre protocolul de înmormântare din pandemie?
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Psihologul Gabriel Diaconu vorbește despre protocolul de înmormântare din pandemie. Cadrul medical și-a povestit experiența, după ce tatăl său a murit în urma infectării cu COVID-19. 

Gabriel Diaconu, despre protocolul de înmormântare 

În cadrul unui interviu, medicul a vorbit despre experiența neplăcută prin care a fost nevoit să treacă pentru a-l înmormânta pe tatăl său, care decedase în urma infecției cu COVID-19.

Gabriel Diaconu susține că trebuie neapărat schimbat protocolul de înmormântare. 

Citeste si: Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu, anulată! Motivul pentru care familia a refuzat să ridice trupul artistului de la morgă

La momentul actual, pacienții care mor în urma infectării cu virusul COVID-19 sunt transportați la morga în saci impermeabili dubli și închiși ermetici, iar înmormântarea se va face în cel mai scurt timp posibil cu sicriul sigilat.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

''Nu cred că e un secret public. Eu am trecut recent prin pierderea tatălui meu. Partea şi mai ''simpatică'' a pierderii, a fost să citesc foarte atent protocoalele de înmormântare în condiţii de COVID şi nu aş fi crezut, eu fiind un tip de deschis la minte, că am să rămân blocat la fragmentul în care, nu poţi să îl îmbraci pe decedat.

În ziua respectivă, soţia mi-a trimis protocolul şi eu stăteam şi mă uitam ca prostul. Ceva în mintea mea, pentru prima oară de la începutul pandemiei ăsteia dădea cu virgulă.

Citeste si: Trupul neînsuflețit al Corneliei Catanga a fost dus la cimitir! Regina muzicii lăutărești va fi înmormântată până la ora 17:00

Trecusem prin atât de multe lucruri, sunasem destul de mulţi oameni în perioada respectivă, cât tata era încă viu şi mă gândeam, că trebuie să sun din nou pe cineva.

Pe cine ar trebui să sun de data asta(...), lasă-mă să îl îmbrac. Lasă-mă să mă echipez şi să îl îmbrac. A fost un fel de troc emoţional. Tata nu îmi aparţinea în momentul respectiv şi ca să îmi aparţină din nou, a fost o chestiune pe care am acceptat-o, dar chestia asta este complet perpendiculară cu orice noimă (...) 

"Procedura asta trebuie schimbată"

Ce spune psihologul Gabriel Diaconu despre protocolul de înmormântare din pandemie? "Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi"
psihologul Gabriel Diaconu[Sursa foto: Captură YouTube]

Nu pot da timpul înapoi, nu pot şterge şi cred că sunt mulţi oameni care nu pot şterge imaginea asta, a hainelor împăturite. Acum sunt anumite imagini morbide pe care oamenii nu vor să le audă, dar cei care au trecut prin asta sunt sigur că se vor identifica fiecare dintre ei, cu momentul în care au dus hainele într-o plasă. Pe Lumea Cealaltă, mai nou, în COVID, românii care ajung la Poarta Raiului, ajung cu o hainele în plasă. Nu avem resursa internă de a permite totuşi, un ritual, care cred că face parte şi din cultura românească. Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi, până în anul 2020 (...) Cred că procedura asta trebuie schimbată'', a concluzionat medicul, potrivit Antena3.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Anunț de ultimă oră! Autoritățile schimbă legislația în ceea ce privește înmormântarea celor decedați de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare înainte de Paște

EXCLUSIV Primele imagini de la mormântul lui Nelu Ploieșteanu. Regretatul artist se va odihni pe veci lângă fiul său, Mihaiță

Nelu Ploieșteanu a primit un semn din partea fiului mort, Mihăiță, cu puțin timp înainte să moară! „Am găsit un...”

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies