Ce tarife are firma de salubritate pe care primarul Clotilde Armand a angajat-o în locul Romprest

Totul despre firma pe care primarul Clotilde Armand a angajat-o în locul Romprest!

Ce tarife are firma pe care primarul Clotilde Armand angajat-o în locul Romprest
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Administraţia Domeniului Public Sector 1 a încheiat un contract de salubritate în valoare de 62.900 de lei cu firma Brai-Cata din Sectorul 6, în 23 iulie 2021, chiar în ziua decretării stării de alertă în Sectorul 1.

Anunțul a fost făcut de Clotilde Armand, pe Facebook. „Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de şantajul operatorului delegat de salubrizare şi achiziţia a fost făcută în regim de urgenţă, preţul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest”, scria edilul.

Ce tarife are firma pe care primarul Clotilde Armand angajat-o în locul Romprest

ADP Sector 1 a achiziţionat vineri servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în zona Sectorului 1, iar serviciile includ atât deşeurile necontrolate cât şi coşurile de gunoi stradale. Primarul Clotilde Armand a scris pe Facebook duminică seara, 25 iulie, ce tarife are compania Brai-Cata. 

„Pentru corecta informare a cetăţenilor din Sectorul 1 şi pentru combaterea ştirilor false care circulă în anumite publicaţii: Vineri, 23.07.2021, Administraţia Domeniului Public Sector 1 a achiziţionat servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900

de lei.

Serviciile includ atât deşeurile necontrolate cât şi coşurile de gunoi stradale. Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de şantajul operatorului delegat de salubrizare şi achiziţia a fost făcută în regim de urgenţă, preţul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate. Preţul pentru colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare deşeuri necontrolate:

- 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;

- 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest. Pentru coşurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat(!). În factură, preluarea gunoiului din coşuri stradale se numeşte „întreţinere curăţenie” pentru a împiedica comparaţia cu alte UAT şi alte firme. Preţul pentru colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare deşeuri din coşuri stradale:

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

-  629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;

- 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata. Ataşat aveţi factura Romprest pentru salubrizarea stradală în perioada 16-31 martie 2021, pe care o puteţi vedea integral la adresa de mai jos:

PS: V-am mai spus şi cu alte ocazii: matematica învinge mereu. PPS: Săptămâna viitoare pregătim demersurile juridice pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de Euro de la Romprest în urma deciziei emise de Ministerul Finanţelor”, a scris Clotilde Armand, duminică pe Facebook.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat vineri hotărârea de a declara stare de alertă, din 24 iulie, ora 00.00, la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti pe o durată de maxim 30 de zile de la data publicării prezentei hotărâri.

Cine e compania Brai-Cata

Brai-Cata este deţinută de acţionarul unic Constantin Petrescu, de 53 de ani, din Râmnicu Vâlcea, potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul Oficial. Acesta a devenit acționar unic în august 2017, când acționarul majoritar de până atunci, firma de salubritate Urban din Vâlcea, a ieșit din acționariatul Brai-Cata.

Potrivit G4media, compania de salubritate Urban din Vâlcea este acum în insolvenţă. Firma îi aparţine lui Teodor Gabriel „Doru” Florescu (58% din acţiuni), potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Într-un document al Brai-Cata din 2015, Florescu apare ca „împuternicit” director al sucursalei din Vâlcea al companiei Brai-Cata.

Compania Brai-Cata a fost fondată de sicilieni acuzați de legături cu Cosa Nostra. Conform documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, în februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Brai-Cata, cu sediu la acea vreme în Brăila, de la cetățenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia.

Potrivit presei anilor 2000, italianul Rosario Raneri, un fost polițist, a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. El era acuzat de legături cu Cosa Nostra.

 

SURSE: g4media.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Larisa Udilă, vacanță de coșmar! Ce a pățit fosta concurentă de la „Bravo, ai stil”: „Îmi vine să urlu”

Calendar ortodox marți, 27 iulie 2021. Sărbătoare cu cruce neagră în calendar. Cui spunem "La mulți ani!"

Bilanț coronavirus, 18 octombrie 2021! Peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Anunţul făcut de Ungaria a şocat întreaga Europă! Ar fi cea mai mare lovitură dată pandemiei

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Adio, divorț! Anamaria Prodan șochează întreaga lume. Mesaj impresionant: „O să-l ajutăm pe Soarele nostru”

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies