Stiri

Ce trebuie să conțină aranjamentele florale de Paști pe care le dăruiești

Florile de primăvară sunt un simbol al renașterii, spiritualității și purității, motiv pentru care au un rol important în tradițiile pascale românești.

Distribuie pe:

Dăruite sau folosite la decorarea mesei și a casei, buchetele și aranjamentele florale împrospătează și înveselesc atmosfera, amintind de miracolul reînvierii.

Chiar dacă toate florile sunt binevenite în casele noastre, câteva au anumite semnificații speciale care le fac mai potrivite în preajma Paștelui. Iată care sunt acestea:

1. Crini

Unele dintre cele mai populare flori pentru Sfintele Paști sunt crinii. Ei sunt asociați în mod tradițional cu această sărbătoare datorită semnificațiilor de puritate și speranță. Crinii mai sunt cunoscuți și sub denumirea de “Apostolii speranței îmbrăcați în robă albă”, de aceea îi regăsim în aranjamentele de Paști care decorează bisericile și locuințele.

Potrivit unei legende, crini albi au înflorit pe locul unde au căzut picăturile de sânge ale Mântuitorului după răstignire. De asemenea, se spune că în timpul predicii de pe munte, Iisus a lăudat aceste flori considerându-le mai presus decât toată bogăția regelui Solomon.

2. Lalele

Frumusețea și simplitatea lalelelor simbolizează iubirea și pasiunea adevărată. Aceste flori sunt perfecte pentru a fi oferite în dar deoarece poartă mesajul de dragoste și înțelegere față de cei dragi.

Lalelele sunt folosite în decorațiunile florale pentru Paști datorită varietății de culori, dar și pentru că semnifică iertarea. Un buchet deosebit cu lalele comandat de pe https://floria.ro/aranjamente-florale-de-paste/ este primul pas pe calea împăcării cu cei dragi.

3. Narcise

Narcisele galbene sunt considerate flori pascale deoarece simbolizează viața veșnică și renașterea. Apar în primele săptămâni ale primăverii și sunt asociate cu prosperitatea, dragostea necondiționată, cu belșugul și norocul.

Narcisele galbene se folosesc în aranjamentele de Paști pentru că se crede că această culoare reprezintă lumina ce îi călăuzește pe un drum drept pe cei care au credință în puterea divină. Se spune că fericirea este asigurată atunci când dăruiești un buchet de narcise, pentru că doar o singură floare aduce ghinion.

4. Zambile

Dacă dorești să îți înfrumusețezi casa în preajma sărbătorilor pascale, alege câteva zambile. Aceste flori au un parfum puternic, absolut irezistibil. Pot fi găsite într-o gamă foarte variată de culori, de la roz, mov și alb, la galben sau roșu, așa că le poți folosi ca elemente decorative oriunde în căminul tău.

5. Orhidee

Inocența și puritatea sunt o reflecție a orhideelor. Se găsesc într-o varietate de dimensiuni și culori, fiind o adevărată încântare pentru oricine. Orhideea este una dintre cele mai spectaculoase plante ornamentale și există chiar câteva specii care poartă denumirea de Orhidee de Paști (Cattleya mossiae, Cattleya schroederae și Earina autumnali).

6. Margarete

Alături de crinii albi, și margaretele sunt considerate flori ale Paștelui. Margaretele albe sunt un simbol al inocenței pruncului Iisus, iar o legendă spune că aceste flori au apărut din lacrimile Fecioarei Maria care a plâns în timpul răstignirii.

7. Hydrangea

Cunoscută la noi sub numele de hortensie, această floare este frecvent folosită în preajma Paștelui. Aduce un plus de frumusețe, rafinament și eleganță, de aceea o găsim atât în aranjamente, cât și în ghiveci sau plantată în grădină. Este potrivită pentru această sărbătoare deoarece exprimă recunoștință și este o modalitate sinceră de a mulțumi cuiva pentru sacrificiul și dăruirea sa.

8. Frezii

Nelipsite din aranjamentele florale, freziile sunt unele dintre florile asociate perioadei pascale. Simbolizează inocența și încântarea, fiind o bună alegere pentru a-ți exprima sentimentele sincere și profunde. De asemenea, un aranjament floral care să includă și frezii este potrivit pentru a le mulțumi celor apropiați pentru sprijinul lor moral.

9. Element-surpriză

Elementele specifice Paștelui sunt o alegere excelentă pentru a transforma un aranjament într-un cadou original. Florile proaspete de primăvară pot fi combinate cu un iepuraș adorabil, cu decorațiuni în formă de fluturași, cu ouă roșii sau cu bomboane de ciocolată.

De Paști, caută buchete și aranjamente în care se regăsesc elementele de mai sus ca să adaugi înțeles darurilor pentru cei dragi și decorațiunilor pentru casă și vei aduce sărbătorii mai multă căldură și bucurie.