Ce trebuie să faci de Sânziene ca să-ți meargă bine! Ritualul pe care trebuie să-l respecți

Sânzienele (Drăgaica) se sărbătorește pe data de 24 iunie. Uite ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Sânzienele (Drăgaica) se sărbătorește pe data de 24 iunie. Ea se sărbătorește în ziua Sfântului Ioan Botezătorul. Uneori se mai numește și ”Cap de vară„. Ziua aceasta este plină de semnificații care au legătură cu iubirea!

„Du-te, lună, vino, soare/ că tragem la-nsurătoare, Cununile neursite/ zac sub hornuri azvârlite, Hai, frumoaselor, ce staţi,/ zâne să nu rămâneţi! Că venim după peţit,/ până nu v-aţi răzgândit!“, strigă băieţii satului în seara de Sânziene, la porţile fetelor nemăritate.

În noaptea de Sânziene se deschid porțile cerului. În aceeași zi, pe 24 iunie, se culeg flori care se prind în coronițe sau legate în formă de cruce și sunt aduse la biserică pentru a fi sfințite. Este o zi magică în care trebuie să atragi energiile pozitive.

Citeste si: Fetiță de numai trei ani, abandonată de mamă în stația de autobuz! Ce le-a spus oamenilor, ți se rupe sufletul

Citeste si: Radu Mazăre se poate căsători în pușcărie! S-a aprobat cererea făcută

Citeste si: Viral! O șoferiță din Galați, pusă să sufle în alcooltest. Momentul a fost distribuit de mii de ori

Ce nu rebuie să faci pe 24 iunie

Sânzienele pocesc gura femeilor pe 24 iunie, dacă nu țin sărbătoarea. De asemenea, dacă bărbații nu țin nici ei sărbătoarea, mai ales pe cei care au înșelat, se vor răzbuna de-a dreptul. Cel care spală, coase sau mătură în acea zi poate muri fulgerat.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate