Ce trebuie să faci pentru a reduce consumul de gaz? 3 sfaturi utile

Diverse

Ce trebuie să faci pentru a reduce consumul de gaz? 3 sfaturi utile

Ne aflăm în plin sezon rece, iar mulți români se confruntă cu aceleași probleme – frigul specific perioadei și dificultăți în a plăti facturile la încălzire, din cauza unui prețului ridicat. Sunt publicate tot mai des sfaturi pentru economisirea energiei, însă aceste indicații ar putea să nu fie suficient de utile pentru consumatorii care se se confruntă cu temperaturile scăzute în locuințele lor.

Dacă vrei să afli care sunt cele mai practice sfaturi pentru a-ți reduce consumul de gaz, află în cele ce urmează 3 practici care te vor ajuta garantat!

Cum poți să reduce consumul de gaz?

Un sistem de încălzire pe bază de centrală pe gaz consumă destul de multă energie, într-o locuință. Dacă dorești să economisești bani la factura de încălzire, iată cinci modalități prin care poți reduce consumul de gaz pentru încălzirea centrală, fără a afecta confortul termic al casei tale:

1. Asigură-te că centrala și instalația de gaze funcționează corect

Specialiștii și firmele autorizate te pot ajuta cu inspecția și revizia periodică a centralei tale electrice și a instalației de gaz din interior.

În acest fel, te poți asigura că totul funcționează fără probleme. Prin parcurgerea acestor etape necesare, poți fi sigur că centrala este sigură și funcționează așa cum trebuie.

În caz contrar, vei irosi bani pe gaz și te vei expune riscului unor scurgeri de gaz. Cel puțin o dată la doi ani, ar trebui să verifici instalația interioară de gaz, pentru a depista eventualele defecțiuni ale țevilor sau robinetelor, începând de la intrarea în casă, până la sistemul de încălzire centrală.

Înainte de a-l porni pe acesta, nu uita să aerisești radiatoarele. Acest lucru îți permite să controlezi mai bine temperatura apei din ele.

2. Izolează-ți locuința

Atunci când casa ta nu are o izolație suficient de bună, căldura se pierde prin pereți, ferestre, podea și alte spații mici, greu de detectat. Acest lucru conduce la scumpirea facturii la gaz. Pentru a preveni pierderile de căldură, cea mai bună soluție ar fi să investești în izolarea termică ,,totală" a ușilor, ferestrelor și a oricăror alte puncte de acces către exterior.

Dacă nu ești pregătit din punct de vedere financiar să îți izolezi întreaga locuință, poți inspecta casa pentru a vedea dacă există anumite puncte pe unde s-ar putea pierde căldura. Dacă acestea există, poți folosi spumă izolatoare pentru a le acoperi, fără a cheltui prea mulți bani.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam seama că nu ne ajung banii de două banane, ci doar de una.”- kfetele.ro

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: "E cumva o glumă?!" Cum a apărut Kate Middleton pe coperta unei prestigioase publicații din Anglia- radioimpuls.ro

3. Utilizează un termostat

Prin simpla reducere cu un grad a temperaturii de pe termostat, poți economisi energie și bani în fiecare lună, oricare ar fi acel preț gaze. Trebuie însă să ai în vedere, totuși, faptul că temperaturile optime pentru casa ta depind de numărul de persoane din familie. De exemplu, pentru adulți, sunt recomandate temperaturile de 22 grade Celsius în timpul zilei și 19 grade noaptea. Temperatura nu ar trebui să scadă sub 23 de grade, pentru persoanele în vârstă sau copii.

Nu doar temperatura joacă un rol în ceea ce privește senzația de frig, ci și umiditatea. Dacă nu există prea multă umiditate în aer, temperaturile mai scăzute vor face ca organismul tău să piardă apă și să resimți frigul mai ușor. Se recomandă folosirea unui umidificator, pentru a menține nivelul optim de umiditate cât mai aproape de 50%. Prin montarea unui termostat de cameră, te poți aștepta să economisești aproximativ 25% din costurile de încălzire. Această mică schimbare poate avea un impact major în ceea ce privește reducerea consumului de gaz.nextArticle: Array
(
)
1