Ce trebuie să porți obligatoriu la nuntă! Superstițiile la care să ai grijă, în ziua cea mare!

Una dintre cele mai vechi superstiții, față de care trebuie să avem cu siguranță grijă.

Distribuie pe:

Autor: I.N.

Ce trebuie să porți obligatoriu la nuntă! Superstițiile la care să ai grijă, în ziua cea mare!


In articol:

Albastru la nuntă? Poate la prima vedere nu pare ceva față de care avem grijă atunci când ne planificăm nunta, însă superstițioșii englezi ne anunță că albastrul este cu siguranță o necesitate în ziua cea mare, dacă ne dorim să ne meargă bine.

Dacă în urmă cu ceva timp, părinții se ocupau cu organizarea nunții, tocmai pentru că ei cunoșteaau cel mai bine lucrurile ce trebuiau făcute pentru a fi totul într-un ceas bun, acum suntem nevoiți să ne documentăm chiar noi, pentru a ne asigura că toate merg conform planului.

Superstiții atât pentru mireasă, cât și pentru mire

Printre tradițiile care deja domnesc la nunțile noastre, se enumără și cea a miresei care primește ceva cu împrumut, fie un voal al unei femei cu o căsătorie fericită, fie un lanț, o pereche de cercei, un inel, dar tradiția nu este îndeplinită până când mireasa nu înapoiează obiectul după nuntă.

Citeste si: Lost Frenquecies, interviu-eveniment la Radio Impuls. „Românii o iau razna!”

Citeste si: Răzvan Simion, regrete față de Lidia Buble? ”Nu ești destul de puternic să faci față”

Citeste si: Dosar Penal deschis pentru Primăria Buzău!

În continuare, o altă tradiție care nu poate fi uitată este cea în care mirele alege o floare din buchetul miresei pe care şi-o pune la butonieră, la fel ca şi cavalerii de altădată, care purtau culorile iubitei pentru a-şi arăta iubirea.

Faimosul aruncat al buchetului miresei este o tradiție adoptată de la străini. Mireasa îți aruncă buchetul, iar superstiția spune că domnișoara care-l va prinde va fi următoarea mireasă. Nici mirele nu este lăsat mai prejos, tradiția lui fiind să scoată cu dinţii jartiera miresei, pe care trebuie să o arunce celor necăsătoriţi. Băiatul care o va prinde, va fi următorul mire.

Ce trebuie să porți obligatoriu la nuntă! Superstițiile la care să ai grijă, în ziua cea mare!

Ce spun culorile alese despre viitorul căsniciei?

Culorile au şi ele rolul lor la nunţi. Despre elementul „albastru' se spune că reprezintă fidelitatea şi unicitatea unui cuplu, motiv pentru care este adesea incorporat în miciile detalii ale nunților. Obiceiul provine din în Israelul antic, unde mireasa purta o panglică albastră în păr,  semn că îi era fidelă partenerului. Jartiera simbolizează misterul şi virginitatea, iar evreii consideră că aceasta trebuie să fie acel ceva albastrupurtat de o mireasă la nuntă.

Rochiile albe în ziua nunții nu au fost din totdeauna albe. Această tradiție a fost prima oara purtată de Regina Victoria, care a ales albul pentru rochia ei de mireasă, la nunta care a avut loc în jurul anului 1840. Miresele de azi sunt mai nonconformiste însă, și deseori optează pentru diverse culori.

Fiecare culoare are însă, insemnătatea ei: albastru – dragostea va fi veşnică; gri, argintiu – vei ajunge departe; sidef – vei avea un trai agitat; roşu – îţi doreşti răul; galben – ţi-e ruşine de perechea ta; alb – alegerea cea mai bună.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate