Ce trebuie să știi dacă ai o centrala pe gaz mai veche de 10 ani. Iată ce trebuie făcut de urgență

Iată ce trebuie să faci de urgență, dacă ai o centrală mai veche de 10 ani!

Autor: Ioana Enache

In articol:

Majoritatea românilor au centrle pe gaz în locuințele lor. Centralele pe gaz au, însă, o problemă ce trebuie remediată de urgență. Iată ce trebuie făcut pentru a intra în normalitate!

Conform statisticilor, un procent mai mare de 27% dintre centralele termice pe gaz ale românilor sunt mai vechi de 10 ani. Sondajul cu privire la vechimea centralelor a fost realizat de E.ON anul trecut.

De ce este bine să-ți schimbi centrala pe gaz, dacă este mai veche de 10 ani

Toate centralele mai vechi de 10 ani ar trebui schimbate de urgență, deoarece nu mai sunt absolut deloc rentabile, avertizează E.ON.

Odată cu trecerea timpului, centralele termice pe gaz își pierd din capacități și ajung să nu fie fie eficiente din punct de vedere energetic, dar mai ales din punct de vedere rentabil. Așa că dacă vrei să eviți facturile mari la gaze, este bine să-ți înlocuiești centrala termică pe gaz cu una nouă, dacă aceasta are mai mult de 10 ani.

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Românii ar putea plăti facturi mai mici la gaze. Totul despre legea off-shore numită și „legea săptămâna viitoare”

Având în vedere că prețul energiei a crescut considerabil în ultima perioadă, investiția într-o nouă centrală termică pe gaz, conformă cu standardele lui 2022 este de nelipsit, pentru ameliorarea costurilor și pentru facturi mai mici.

Ce trebuie să știi dacă ai o centrala pe gaz mai veche de 10 ani. Iată ce trebuie făcut de urgență

Ce trebuie să știi dacă ai o centrala pe gaz mai veche de 10 ani. Iată ce trebuie făcut de urgență

[Sursa foto: PixaBay]

Care este diferența dintre o centrală veche pe gaz și una nouă

Mai exact, următorul exemplu va arăta de ce este bine să-ți schimbi centrala termică pe gaz  cu una nouă. O central în condensare, adică cea nouă, oferă o reducere a consumul de gaze naturale cu până la 30%, datorită eficienței de 108%, în comparativ cu centralele pe gaz clasice.

Citeste si: Proiect de directivă europeană: firmele vor trebui să specifice în anunțul de angajare salariul inițial

Avantajul este unul cât se poate de vizibil pentru consumator și se referă la reducerea consumului de gaze naturale cu până la aproximativ 3.600 kWh (aplicat la un consum anual de 12.000 kWh), ceea ce poate duce la o economie la factură de aproximativ 1.000 lei pe an.

Desigur, nu îți vei recupera banii imediat, însă media va fi, evident, în avantajul tău, dacă îți place să gândești pe termen lung.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Românii ar putea plăti facturi mai mici la gaze. Totul despre legea off-shore numită și „legea săptămâna viitoare”

Vouchere pentru elevi 2022. Cine sunt elevii care vor primi vouchere de 30 de euro pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor: "Plățile se vor face imediat!"

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Începe UN NOU RĂZBOI în Europa?! Vestea cumplită venită în miez de noapte

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies