Ce vedenii avem pe patul de moarte? Nimeni nu a mai spus până acum ce se întâmplă dincolo de moarte

Se spune că pe patul de moarte sufletul pleacă într-o călătorie, pentru a-și găsi locul de veci.

Ce vedenii avem pe patul de moarte?
Nimeni nu a mai spus până acum ce se întâmplă dincolo de moarte[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Părintele Calistrat a vorbit despre călătoria sufletului după moarte și ce vedenii avem pe patul de moarte.

Ce vedenii avem pe patul de moarte

Ce vedenii avem pe patul de moarte
Părintele Calistrat, despre călătoria sufletului după moarte[Sursa foto: Captură YouTube]

Părintele Calistrat a explicat cum decurge călătoria sufletului după moarte.

"Mergând pin întunericul necunoașterii, îngerul, care e singurul care știe, pentru că din Cer a fost trimis să te păzească, el merge încet-încet printr-un văzduh. Trece și vede toți dracii, dar îngerul este luminat și are înțelepciune și știe că tu nu te vei mântui. Este foarte anevoioasă este calea de la buza gropii, din clipa când preotul a pecetlui groapa și atunci sufletul o ia spre Cer.

Se spune că în momentul în care începe sufletul să fie tot mai îngreunat, mai împovărat și îngerul se întristrează, că știe că e un suflet pierdut, dar îngerul știa de când era pe Pămând, dar spera să se îndrepte, însă nicio șansă, l-a prins moartea, așa l-a luat.

Așa spune Scriptura: "cum te voi găsi, așa te voi lua și în ce te voi găsi, așa te voi judeca." Și mai spune în Psaltirea lui David: "Râuri de lacrimi varsă ochii mei, dar degeaba plângi tu de acum, suflete, că după moarte nu mai este pocăință."

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: Rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă. Cum să te rogi dacă îţi cauţi un job

Cum ajunge sufletul omului la Dumnezeu

Părintele Calistrat a vorbit despre călătoria sufletului după moarte
Cum ajunge sufletul omului la Dumnezeu[Sursa foto: PixaBay]

"Și pleacă sufletul cu îngerul spre Cer și în final ajung la tronul lui Dumnezeu, iar Dumnezeu nu-l primește pe suflet, îl primește pe înger și îi spune doar atât: "Bun venit, Înger al meu! Ia acest suflet și du-l să vadă de cele care s-a lipsit.

Și șase zile îl plimbă prin grădina Raiului și este atâta frumusețe, nu e întristrare, durere și suspin. Și sufletul când vede locul atât de frumos începe să tresare, să fie vesel, să strălucească. Și atunci intervine îngerul care îi spune că doar îi arată locul, dar nu va rămâne acolo, ci va ajunge acolo unde s-a străduit.

Se spune că atunci când se împlinesc cele șase zile de Rai, noi facem de fapt pomenirea de 9 zile, sufletul ajunge din nou cu îngerul în fața lui Hristos și Hristos îi spune: "Acum du acest suflet să vadă de ce s-a învrednicit." În cele 30 de zile cât Biserica face pentru el parastas, prescure, el nu muncește, stă în Iad."

Citeste si: Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

De ce sufletul omului stă 6 zile în Rai și 30 de zile în Iad

"Când ne uităm în categoria păcatelor de sine sunt cu sutele și fiecare au locașurile lor, pe când fericirile sunt doar 9. Aici în întuneric îl ia o groază și o spaimă și îngerul îl încurajează: "Lasă, frate suflete, poate nu o fi Dumnzeu așa de aspru cum ți se pare ție. Ai nădejde!" Că tu dacă nu ai avut nădejde pe Pământ, nu ai nici după moarte."

Când s-a împlinit a 40-a zi, Hristos stă pe tronul de judecată, nu se uită la cel din fața lui, se spune că sufletul tremură ca varga, îngerul lasă ochii în jos și apare balanța lui Dumnezeu. Dacă se înclină la bine, te duci la Lumină, dacă este egală, mila lui Dumnezeu poate face să te duci la Lumină, dacă ai făcut vreo faptă bună. Adeseori, balanța este ușor înclinată spre rău și se face o tăcere înfiorătoare și deodată aude cuvântul lui Dumnezeu: milă. Dacă e îndreptat în jos nu mai e drept de recompensă.", a explicat părintele Calistrat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciune pentru iertarea păcatelor celor adormiți. Cum să te rogi pentru cei trecuți în neființă

Calendar Creştin Ortodox 5 Mai 2021. Sfânta Irina, mare sărbătoare în calendar

Pe ce dată este Înălţarea Domnului în 2021? Sărbătoarea are loc la 40 de zile după Învierea Domnului

Horoscop Zilnic Sâmbătă 31 Iulie 2021: Racii sunt încurajați să analizeze punctul la care au ajuns în acest moment în viață și să vadă dacă sunt mulțumiți cu ceea ce au

Se limitează VITEZA de circulație! La 30 de km/oră în România!

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Simona Halep a făcut marele anunț. Devine mamă și renunță la carieră?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies