Ce vrea sotia de la Dinu Patriciu nu s-a mai pomenit in Romania! Vezi ce spun avocatii despre cererea Danei Patriciu, care desi nu a divortat de miliardar, solicita in instanta partajarea si separatia bunurilor

Sotia omului de afaceri Dinu Patriciu a cerut, la sfarsitul saptamanii trecute, la Judecatoria sectorului 1, partajarea si separatia bunurilor, desi cei doi nu sunt divortati. Specialistii sustin ca aceasta cerere este o premiera pentru justitia romana.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereDana si Dinu Patriciu, in urma cu cativa ani, cand participau impreuna la evenimente mondeneDana si Dinu Patriciu sunt impreuna de 20 de ani. Cand cei doi s-au casatorit, fiecare a adus in noua familie copii din mariaje anterioare: Dinu Patriciu pe Ana (acum in varsta de 29 de ani) si pe Maria (acum are 25 de ani) din casatoria cu Sabina Rosianu, iar Dana pe Andrei Stefan (34 de ani), fiu rezultat din casatoria ei cu Dorin Ştefan.

In ultima perioada, Dana Patriciu nu a mai locuit in tara, ea fiind stabilita in Saint Martin, Caraibe. Intre timp, milionarul roman apare aproape tot timpul in compania lui Melanie Chen, sefa holdingului sau, femeia insotindu-l si in Italia, acolo unde magnatul urmeaza un tratament. De altfel, se pare ca boala de care ar suferi Patriciu si prezenta asiaticei Melanie mereu in preajma lui au determinat-o pe Dana “sa-si marcheze teritoriul”, declansand partajul in instanta. Sotia omului de afaceri a depus pe 6 decembrie, la Judecatoria sectorului 1, o cerere prin care solicita “partajarea bunurilor comune/lichidarea regimului matrimonial separatia de bunuri “. Termenul dat de instanta este 6 februarie 2013.

Dinu si Dana Patriciu impart, conform ultimei editii a Top 300 Capital, o avere de circa 850 de milioane de euro, mai multe proprietati imobiliare in mai multe tari, dar si numeroase actiuni.

Referitor la cererea depusa la Judecatorie de Dana Patriciu, Ovidiu Budusan, avocatul omului de afaceri, ne-a declarat: “Eu nu stiu ca clientul meu sa fie divortat. Restul nu comentez, pentru ca nu am facut eu actiunea”.

Daca intr-adevar cei doi nu sunt divortati, cererea de partajare a bunurilor comune reprezinta o premiera pentru Romania. Mai mult, cererea este inadmisibila. Cel putin asa sustin doi specialisti in drept civil.

Valerica Tudor, profesor de Drept Civil: “O astfel de actiune este inadmisibila si probabil ca, la primul termen de judecata, se va respinge ca atare. In Romania, nu se poate ca unul dintre soti sa ceara partajarea bunurilor in timpul casatoriei. Poate a divortat la Starea Civila sau la notariat, pentru ca nu cred ca un avocat sa poata redacta o astfel de actiune.”

Prof Gheorghita Mateut: “Nu se poate face o astfel de cerere. O persoana, in timpul casatoriei, poate cere doar o actiune in constatare de catre instanta a bunurilor ce i-au apartinut inainte de casatorie si a bunurilor ce au fost comune, pentru ca in cazul unui divort, bunurile comune sa nu dispara”

Vino la noapte, la ora 12.00, pe WOWbiz.ro sa vezi ce masura a luat Dinu Patriciu cand a aflat de cererea sotiei sale


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate