Cea mai bună salată orientală de post - ingrediente, preparare și trucuri utile
Fie că ținem post, fie că nu, trebuie să recunoaștem că preparatele fără alimente de origine animală arată bine, sunt ușor de făcut și sunt delicioase!
Cum pregătești cea mai bună salată orientală de post. Cartoful este leguma cea mai ușoară de integrat în orice fel de mâncare. Una dintre celebrele rețetele cu cartofi, de post, este salata orientală. Există multe variante a acestei salate, însă am ales pentru voi varianta simplă, clasică. Dacă o pregatiți într-o zi cu dezegare la pește puteți adăuga pește afumat marinat.
Rețeta pentru cea mai bună salată orientală de post
Ingrediente
500 gr cartofi roșii 200 gr măsline negre fără sâmburi 2 cepe roșii 4-5 felii gogoșari în oțet 2 linguri ulei 2 linguri oțet sare după gust opțional verdeață
3. Într-un bol punem cartofii, ceapa, măslinele și adăugăm gogoșarii tăiați fâșii.
4. Asezonăm cu sare, ulei și oțet, amestecăm și, opțional, vom presăra deasupra prătunjel verde tocat mărunt.
Cum să fierbi cartofii ca să iasă perfecți
Toți fierbem cartofi, dar oare îi fierbem perfect? Iată câțiva pași pentru niște cartofi perfect fierți:
Pasul 1. Se pune apa să fiarbă, înainte să curăţăm cartofii. Când terminați de curăţat şi de tăiat cartofii, apa trebuie să clocotească.
Pasul 2. Urmează curăţarea şi tăierea cartofilor. Cel mai bine este ca aceştia să fie de dimensiune potrivită. Dacă îi tăiaţi cubuleţe mici, cartofii se vor fierbe mai repede, însă îşi vor pierde gustul.
Pasul 3. După ce aţi curăţat şi tăiat cartofii, îi puneţi în apa clocotită. Înainte de acest lucru, puneţi o mână de sare mare în apă. Când observaţi că apa începe să fiarbă din nou, daţi focul mai mic.