Cea mai buna veste pentru femeile care au suferit o mastectomie! Uite ce a decis CNAS

Dr. Carmen Giuglea, medic-şef al Secţiei de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" din Bucureşti a marturisit ca o femeie care a suferit o mastectomie poate beneficia de implanturi fara cost.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Cred că este insuficient cunoscut faptul că femeile care au avut cancer mamar şi au suferit o mastectomie pot beneficia gratuit de reconstrucţie mamară şi de implanturi. Începând din acest an, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a iniţiat un program prin care sunt decontate şi implanturile siliconice folosite în reconstrucţia mamară. Este adevărat că nu în toate spitalele, ci doar în cele care sunt introduse în acest program, respectiv şase unităţi medicale din Bucureşti şi mai multe din ţară.

Reconstrucţia cu implant este una dintre modalităţile mai facile de reconstrucţie mamară şi este mai uşor suportată de paciente, de aceea este atât de agreată în toată lumea. Faptul că, în sfârşit, se poate face şi la noi în ţară gratuit, pentru pacientele asigurate, este un mare câştig. Pacientele pot beneficia de această intervenţie dacă au recomandarea oncologului şi bilet de trimitere de la medicul de familie.

Sper că, în viitorul apropiat, aceste intervenţii de reconstrucţie mamară să devină o rutină şi la noi în ţară. Toate pacientele cu mastectomie trebuie să ştie că pot beneficia deja de această oportunitate. Este necesar doar să fie informate şi să-şi dorească"
, a declarat dr. Carmen Giuglea pentru ziarulring.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate