Vedete

Cea mai frumoasa It-ista romanca, profesoara de informatica la Universitatea Berkley ne invata cum sa ne protejam datele online. Tanara de 30 de ani e considerata un "as" al softurilor de securitate

Ada Popa este o femeie frumoasa si foarte cunoscuta. Nu o stiti insa de la televizor, de la emisiuni de divertisment sau de pe podiumurile de moda. Poate ca fizicul o recomanda pentru showbiz, dar ea a ales sa-si faca un nume in cel mai important domeniu al prezentului si in mod cert, al viitorului.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Lili Lascar


Tanara in varsta de 30 de ani este considerata deja un nume cu greutate in domeniul IT, romanca originara din Sibiu fiind profesor asistent la Universitatea Berkley din SUA.

Cea mai frumoasa It-ista romanca, profesoara de informatica la Universitatea Berkley ne invata cum sa ne protejam datele online. Tanara de 30 de ani e considerata un "as" al softurilor de securitateicon photo

Ada Popa este doctor in informatica si a absolvit Massachusetts Institute of Technology (MIT). Mai mult decat atat, frumoasa blonda cu chip angelic a lucrat la un institut prestigios din Zurich, iar in urma cu doi ani a fondat, alaturi de un coleg, o companie.

In urma cu putin timp, entitatea respectiva a lansat un soft complex de securizare a mailurilor si colaborarii, soft care se bucura de un real succes.

Recent, romanca a expus, prin intermediul digi24.ro, patru metode prin care ne putem proteja datele informatice, criminalitatea cibernetică provocand în ultimele 12 luni pierderi de circa 117,4 miliarde de dolari la nivel mondial,


1. Verificaţi linkurile înainte de a face tranzacţii cu bani

“Este un atac care se numeşte phishing, foarte cunoscut. Oamenii primesc mailuri prin care li se cer bani în diverse feluri, spre exemplu să apese pe un link, care duce la o pagină ce poate arăta exact ca cea a băncii. Ei îşi introduc parola şi contul crezând că este banca lor, moment în care atacatorii au acces la aceste date.

Ceea ce trebuie să facă este să se uite în linkul respectiv şi să se asigure că acesta este URL-ul băncii (pe care îl văd de regulă când ajung pe site-ul acesteia). Dacă este diferit, este o problemă. Practic trebuie verificat conţinutul linkului, ceea ce este foarte greu, fiindcă mulţi oameni nu ştiu cum. De aceea este foarte important să nu apese pe link-ul unei bănci dintr-un email sau de pe un alt site, ci să deschidă ei o altă fereastră în browser, unde să introducă site-ul băncii, conform documentelor primite de la bancă”, explică Raluca Ada Popa.

Vezi care sunt celelalte trei metode doar pe stirilekanald.ro

 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune