kanald.ro
Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino
Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino
Diverse
Iată cum poți prepara, la tine acasă, cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino!
Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino chiar la tine în bucătărie. Vezi ingredientele necesare, dar și modul de preparare. Mare atenție, nu ai nevoie de smântână!
Pastele carbonara reprezintă un fel de mâncare originar din Roma, Italia. Acest preparat se face cu ouă, brânză tare, carne de porc și piper negru. Un lucru bine de știut de către iubitorii pastelor carbonara este acela că numele „carbonara” datează încă de la mijlocul secolului XX. Totodată, menționăm că în rețeta originală a italienilor se folosește de obicei pecorino, care se poate înlocui, după preferință, cu parmezanul.
Iată cea mai simplă rețetă de paste carbonara, făcută exact ca la mama ei acasă!
Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino
Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!
Citește și: Crăciun 2022. Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Vezi cum se prepară cele mai fragede fursecuri
Originile și numele carbonarei, ca și în cazul multor rețete, sunt obscure. Însă, chiar și așa, majoritatea surselor își găsesc originea în regiunea Lazio. Carbonara face parte dintr-o familie de feluri de mâncare compuse de pasta cu slănină, brânză și piper, dintre care una este pasta alla gricia.
De altfel, aceasta este foarte asemănătoare cu pasta cacio e uova, un fel de mâncare compusă din untură topită și un amestec de ouă și brânză, care este documentat încă din 1839. Potrivit unor cercetători și italieni, acesta ar fi chiar numele cu care se identifica carbonara înainte de al Doilea Război Mondial, se arată pe ro.wikipedia.org.În ceea ce primește originea numelui carbonara, există multe teorii. În primul rând, numele este derivat din cuvântul italian „carbonaro” care înseamnă „cărbunar”. Tocmai de aceea, se crede că felul de mâncare a fost făcut pentru prima dată ca hrană pentru italieni.
Totodată, în unele părți ale Statelor Unite, această semnificație a dat naștere termenului „coal miner's spaghetti”, sugerând că numele a fost creat ca un tribut adus societății secrete Carbonari (cărbunari), proeminentă la începutul Unificării Italiei din secolul XIX. Pe de altă parte, unii sunt de părere că este un „preparat urban” din Roma, popularizat de restaurantul „La carbonara”, aflat tot în capitala Italiei.
Conform aceleiași surse citate, numele carbonara este atestat pentru prima dată în anul 1950, când a fost descris în ziarul italian La Stampa, drept un preparat apretat de ofițerii americani după eliberarea Aliată a Romei din anul 1944. Descrierea care i s-a făcut a fost „un fel de mâncare din zona Romei”.
Deși istoria și originea acestui preparat nu sunt bine definite, în prezent, acesta este unul dintre cele mai mâncate și savurate preparate.