WowNews logo WOWnews
Stories
Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino

Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino

Diverse

Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino. Mare atenție, nu ai nevoie de smântână!

Iată cum poți prepara, la tine acasă, cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino!

Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino chiar la tine în bucătărie.  Vezi ingredientele necesare, dar și modul de preparare. Mare atenție, nu ai nevoie de smântână!

Citeste si: Giuly a primit un val de critici în mediul online: „Siliconate, cu gene de 2 metri”. Postarea cu care fosta concurentă de la „Casa iubirii” a intrigat pe toată lumea- kanald.ro

Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino

Pastele carbonara  reprezintă un fel de mâncare originar din Roma, Italia. Acest preparat se face cu ouă, brânză tare, carne de porc și piper negru. Un lucru bine de știut de către iubitorii pastelor carbonara este acela că numele „carbonara” datează încă de la mijlocul secolului XX. Totodată, menționăm că în rețeta originală a italienilor se folosește de obicei pecorino, care se poate înlocui, după preferință, cu parmezanul.

Tot în rețeta originală se folosește pancetta sau guanciale (obraji de porc). Atunci când vorbim despre spaghete, cele mai frecvente sunt pastele, însă carbonara va avea un gust demențial și dacă se folosesc fettuccine, rigatoni, linguine sau bucatini.

Iată cea mai simplă rețetă de paste carbonara, făcută exact ca la mama ei acasă!

Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino

Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino

[Sursa foto: PixaBay]

Ingredientele pentru rețeta de paste carbonara

  • 200 g de spaghete
  • 100/150 g pancetta, dar puteți folosi și bacon afumat
  • 60 g pecorino, dar puteți folosi și parmezan
  • 4 gălbenușuri
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Întâi puneți pastele în apă clocotită în care a fost pusă și un pic de sare. Pastele se lasă la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.
  2. În timp ce fierb pastele, separați ouăle, puneți gălbenușurile într-un bol și le bateți cu ajutorul unui tel.
  3. Peste gălbenușurile bătute se rade pecorino, se adaugă puțin piper și se amestecă.
  4. Tăiați feliuțe pancetta și o adăugați într-o tigaie încinsă, fără ulei.
  5. Când pastele sunt gata, le strecurați, dar păstrați o cană și jumătate din apa în care au fiert.
  6. Turnați apa de la paste peste pancetta prăjită bine și lăsați să dea un clocot, apoi adăugați și pastele în tigaie.
  7. Amestecați bine și turnați și gălbenușurile bătute cu parmezan. Amestecați bine, stingeți focul și presărați piper proaspăt măcinat.

Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!

Citește și: Crăciun 2022. Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Vezi cum se prepară cele mai fragede fursecuri

Originea și istoria carbonarei

Originile și numele carbonarei, ca și în cazul multor rețete, sunt obscure. Însă, chiar și așa, majoritatea surselor își găsesc originea în regiunea Lazio. Carbonara face parte dintr-o familie de feluri de mâncare  compuse de pasta cu slănină, brânză și piper, dintre care una este pasta alla gricia.

De altfel, aceasta este foarte asemănătoare cu pasta cacio e uova, un fel de mâncare compusă din untură topită și un amestec de ouă și brânză, care este documentat încă din 1839. Potrivit unor cercetători și italieni, acesta ar fi chiar numele cu care se identifica carbonara înainte de al Doilea Război Mondial, se arată pe ro.wikipedia.org.

Citește și: Cine este Creața de la emisiunea „Păzea, Creața gătește”? Pasiunea Alexandrei Matei pentru gătit a început din copilărie: „Adăugam pământ și frunze și dădeam mâncare la gâște”

În ceea ce primește originea numelui carbonara, există multe teorii. În primul rând, numele este derivat din cuvântul italian „carbonaro” care înseamnă „cărbunar”. Tocmai de aceea, se crede că felul de mâncare a fost făcut pentru prima dată ca hrană pentru italieni.

Citeste si: Ultima dorință a lui Horia Moculescu a fost dezvăluită cu câteva luni înainte de a se stinge din viață! Ce își dorea cu ardoare marele compozitor? "Mai e încă ceva!"- kfetele.ro

Citeste si: O îndrăgită cântăreață a facut DECLARAȚII SFÂȘIETOARE despre Andreea Cuciuc: „Se simțea vinovată dacă...” Ce promisiune i-a făcut artista fiicei lui Igor Cuciuc?- radioimpuls.ro

Totodată, în unele părți ale Statelor Unite, această semnificație a dat naștere termenului „coal miner's spaghetti”, sugerând că numele a fost creat ca un tribut adus societății secrete Carbonari (cărbunari), proeminentă la începutul Unificării Italiei din secolul XIX. Pe de altă parte, unii sunt de părere că este un „preparat urban” din Roma, popularizat de restaurantul „La carbonara”, aflat tot în capitala Italiei.

Conform aceleiași surse citate, numele carbonara este atestat pentru prima dată în anul 1950, când a fost descris în ziarul italian La Stampa, drept un preparat apretat de ofițerii americani după eliberarea Aliată a Romei din anul 1944. Descrierea care i s-a făcut a fost „un fel de mâncare din zona Romei”.

Deși istoria și originea acestui preparat nu sunt bine definite, în prezent, acesta este unul dintre cele mai mâncate și savurate preparate.