Stiri

Cea mai tare carmangerie din Londra apartine unor romani! "La Cumetri" expediaza produse si in Romania, dar si in Statele Unite!

Doi romani au pus pe picioare o afacere de succes la Londra.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Petru Luca


Cea mai tare carmangerie din Londra apartine unor romani! "La Cumetri" expediaza produse si in Romania, dar si in Statele Unite!icon photo

Stabilit in Anglia, ziaristul Marius Chitu a relatat recent povestea de succes a carmangeriei "La Cumetri", o afacere pusa pe picioare la Londra de doi romani, George Banica si Silviu Traistaru. "Carmangeria "La Cumetri" din Estul Londrei este, azi, la 4 ani de activitate, unul dintre reperele comunitatii romanesti din Marea Britanie. Desi se afla intr-o zona fara vad si functioneaza intr-un spatiu a carui deschidere la strada nu masoara mai mult de 3 metri, romanii merg sa cumpere produse traditionale de acolo cu sacii, mai ceva ca de la un depozit! Pentru cei care sunt in stare de orice ca sa se simta rasfatati cu o bucata de carne cu stampila cumetrilor, carmangeria obisnuieste sa faca livrari chiar si in Romania sau tocmai la Los Angeles, la 8.000 de km distanta!", a notat Marius, care a vorbit cu unul dintre proprietari, George Banica.

Cea mai tare carmangerie din Londra apartine unor romani! "La Cumetri" expediaza produse si in Romania, dar si in Statele Unite!

"Am venit in Anglia in 1998 cu pasaport italian, dar toata lumea stia ca sunt roman si se gasea de munca fara probleme (...) Eu sunt un tip care nu a avut niciodata tangente cu o carmangerie, dar caruia i-a placut mereu sa se simta ca un boier la o masa cu apropiatii. Ideea s-a nascut dupa ce l-am intalnit pe Silviu Traistaru, cumatrul si asociatul meu de azi. Ne-am cunoscut acum vreo 5 ani si jumatate printr-un prieten comun si am aflat povestea lui. La o varsta la care altii se gandesc deja cum sa-si cheltuie pensia, el, cu 30 de ani de experienta în industria cărnii, pe toate palierele, a venit in Anglia sa munceasca in constructii. Am gustat din unele preparate facute de el, ne-am imprietenit, i-am botezat fata si apoi, pornind de la ceea ce stie el sa faca, acum 4 ani am deschis carmangeria", a marturisit Banica.

Romanul a povestit pentru Marius Chitu si cum merge afacerea: "Din moment ce am ajuns sa trimitem produse traditionale facute de noi chiar si in Romania si la Los Angeles nu putem decat sa ne declaram foarte multumiti de ceea ce am realizat. In cazul in care vrei sa afli daca ne-am imbogatit atunci iti spun cu toata sinceritatea ca nu suntem bogati si nici nu cred ca vom fi vreodata pentru ca niciunul dintre noi nu tinteste profitul cu orice pret. Repet, noi din 10 kilograme de carne pe care le bagam in afumatoare mai scoatem la vanzare doar 6. Pai cati mai fac ca noi in ziua de azi?! Unele magazine iau de la producatori 10 kile de carne si scot la vanzare cel putin 11, pentru ca s-a facut un adevarat obicei din a se injecta produsele cu apa si sare. Daca vreti sa stiti, eu unul locuiesc tot in chirie si conduc o masina care are 7 ani vechime si a fost cumparata in rate", a incheiat Banica. 

Cea mai tare carmangerie din Londra apartine unor romani! "La Cumetri" expediaza produse si in Romania, dar si in Statele Unite!

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Profilerul Mihaela Brooks, despre ipoteza asasinarii Madalinei Manole de catre serviciile secrete: "Inscenarea de suicid a fost a unor incepatori"icon photo

Stiri

Profilerul Mihaela Brooks, despre ipoteza asasinarii Madalinei Manole de catre serviciile secrete: "Inscenarea de suicid a fost a unor incepatori"

Mihaela Brooks, profiler in Canada, expertul care a lucrat la ancheta paralela a mortii Madalinei Manole, a luat la puricat ipoteza implicarii serviciilor secrete in uciderea artistei, varianta lansata in spatiul public de un botosanean pe contul lui de socializare.

Titlu secțiune