Ceara de albine, utilizari practice in casa ta - Nu te gandeai in veci ca o poti folosi pentru asa ceva

Ceara de albine este un minunat produs non-toxic pe care il poti pastra in casa, pentru diverse proiecte. Nimeni nu iubeste insectele care inteapa, dar, cand vine vorba despre albine, produsele naturale pe care ni le ofera depasesc cu mult prin valoare fobiile legate de intepaturi.

Distribuie pe:

Ceara este un material ce face parte din procesul de realizare a mierii, dar are o multitudine de alte aplicatii in domenii precum cel cosmetic, cel alimentar si in industria farmaceutica. De exemplu, este folosita la producerea unor creme de calitate, poate proteja si matura branzeturile sau poate fi folosita la invelisul protector al unor medicamente.

Exista cateva aplicatii ale acestui produs versatil pe care le poti incerca in confortul propriei case. Mai mult, ceara poate fi achizitionata din diverse magazine de profil sub forma unor blocuri. Pretul unui kilogram de ceara de albine poate varia, in functie de calitate si de gradul de filtrare, intre 20 si 50 de lei.

Ceara de albine, utilizari practice in casa ta


Fara a adauga altceva la ea, ceara de albine simpla poate fi folosita astfel:
1. La tamplarie: picura putina ceara topita pe cuiele si suruburile ruginite, pentru a le putea indeparta mai usor; cand vrei sa bagi un surub in lemn nou, incearca sa scufunzi suruburile in ceara lichida, pentru a reduce riscul de crapare a bucatii respective de lemn.

2. Cumpara sau fa-ti propriile lumanari din ceara de albine – avantajul de a arde lumanari din ceara, si nu din parafina obisnuita, consta in faptul ca aceasta este mai curata, are o durata de ardere mai lunga si o flacara mai puternica. In ritualurile religioase practicate in biserici se folosesc in special lumanarile din ceara de albine, deoarece acestea scot mai putin fum si nu picura. Pentru persoanele sensibile la fum si arome puternice, lumanarile din ceara de albine reprezinta o alternativa viabila.

 

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste aici continuarea


Citește și:

Medicul legist Cristian Stan a demontat toate miturile legate de COVID-19: „Scade dramatic capacitatea imună a plămânilor şi atunci...”

Român mort la muncă în Anglia, incinerat fără acordul familiei! Rudele au aflat abia după câteva săptămâni că nu mai au pe cine să îngroape și cenușa a fost aruncată

Pâinea neambalată, contaminată cu COVID-19! Cercetătorii lansează un avertisment pentru români

Roxana, o tânără de 19 ani din Suceava, a murit pe loc, zdrobită de o betonieră care circula neregulamentar, pe contrasens

Vești bune și pentru studenți! Ludovic Orban anunță că a fost alocată o sumă de bani și pentru tablete ce vor fi acordate studenților, pentru a fi prezenți la cursurile online

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies