Cei cinci barbati disparuti in mina Borzas au fost gasiti morti! Printre victime- un tanar de 17 ani si fratele sau!

Cei cinci barbati dati disparuti in mina Borzas din zona Valea Borcutului au fost gasiti morti.

Distribuie pe:

fara descriereEchipa de salvatori minieri a reusit sa intre in subteran si acolo a gasit cele cinci cadavre: trei mineri, un  tanar de 17 ani si fratele sau. Acestia doi din urma intrasera in mina in cautarea celor trei barbati disparuti in urma cu o zi.

"Toti sunt morti. I-am gasit pe toti intr-un singur loc, intr-o zona dificila. Galeriile, in unele zone, sunt stramte, astfel incat abia in trei ore s-ar putea sa reusim sa ii scoatem",  a declarat un reprezentant al echipei de salvare.

Specialistii veniti special de la Petrosani au coborat circa 200 de metri sub pamant pana au descoperit cadavrele, scrie emaramures.ro.

"Accesul este dificil. Au fost portiuni in care s-a inaintat taras. Din primele date comunicate de catre coordonatorul echipei de salvatori minieri se pare ca decesul celor cinci persoane a fost provocat de lipsa oxigenului", a precizat purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca.

Acesta a mai spus ca galeria in care s-a produs accidentul mortal era securizata, dar localnicii care cauta fier vechi au vandalizat-o, indepartand bolovanii care au fost pusi pentru a bloca accesul in subteran.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate