Cel mai bun mod de a usca rufele, pentru ca acestea să rămână impecabile

Autor: Dragos Stefan

In articol:

A spăla rufele nu înseamnă a pune în orice fel hainele în mașina de spălat și

apoi a le spânzura pe frânghie la repezeală. Este un proces care, dacă este realizat cu o anumită tehnică, poate face sarcina mult mai ușoară.

De aceea este timpul să verificați dacă modul dvs. de a întinde hainele la uscat este corect. Acest lucru, departe de a fi o banalitate, vă poate economisi mult timp și efort atunci când efectuați o sarcină deja ingrată: călcatul.

De ce este important să le întindem bine

Puteți folosi uscătorul mult în timpul iernii. Desigur, este un element foarte practic care face sarcina de a spăla rufe mult mai ușoară.

Cu toate acestea, odată cu venirea verii și a vremii bune, uneori puteți să vă lipsiți de acest aparat și să aveți tendința de a usca rufele la soare, atâta timp cât aveți un spațiu pentru a face acest lucru.

Astfel veți consuma mai puțină energie, veți economisi bani la factura la electricitate și veți proteja mediul.

Mașina de spălat - 

oferte

Ca primă recomandare, nu lăsați hainele umede în mașina de spălat mult timp. Se vor șifona și vor mirosi urât din cauza umidității.

Organizați-vă rufele înainte de a le întinde

Una dintre cele mai frecvente greșeli făcute la întinderea rufelor este scoaterea hainelor din mașina de spălat și agățarea lor pe măsură ce acestea sunt scoase.

Modul corect de a face acest lucru necesită pregătirea puțin a hainelor pentru a le întinde corect.

S-ar putea să credeți că este o pierdere de timp, dar este de fapt o investiție, deoarece, ulterior, călcatul hainelor va dura mult mai puțin.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

- Pentru început, nu trebuie să le întindeți prea umede, deoarece se vor deforma. Acest lucru se întâmplă de obicei cu hainele pe care le spălăm cu mâna și care trebuie lăsate să se scurgă înainte de a fi întinse.

- Este foarte important să păstrați hainele bine întinse, astfel încât va trebui să le scuturați înainte de a le atârna pe frânghie. În acest fel, se vor șifona mult mai puțin și fierul de călcat va zburda pe haine.

- Întindeți bine mânecile cămășilor și tricourilor, precum și lenjeria și șosetele.

O regulă de aur: întindeți hainele pe dos la uscat

Dacă v-ați propus să spălați rufele ca un adevărat profesionist, trebuie să știți clar că ar trebui să încercați cât mai mult posibil ca hainele să nu „sufere”. Procesul de spălare, uscare și călcat poate fi foarte agresiv pentru hainele dvs., deci merită să încercați să îl faceți corect.

Căutații o nouă mașină de spălat? 

Începeții aici!

Începeți prin a întinde hainele pe dos, pentru a evita ca soarele să strice culorile, să decoloreze rufele. Această regulă este deosebit de importantă pentru îmbrăcămintea închisă la culoare sau viu colorată, deși o puteți lua ca o recomandare generală pentru toate articolele de îmbrăcăminte.

Lăsați spațiu între articole de îmbrăcăminte

Știm deja că lipsa de spațiu este o problemă în majoritatea caselor de astăzi în general și, în special, pe frânghie, între piesele vestimentare. Hainele murdare se înmulțesc, mașinile de spălat spală din ce în ce mai multe încărcări, dar frânghia de rufe este limitată.

Înghesuirea hainelor pe sârmă nu este soluția: aerul nu circulă bine între haine și acestea se usucă mai greu. Încearcă să le oferi spațiul de care au nevoie.

Știi care sunt cele mai bune cleme?

Sunt un element esențial atunci când vine vorba de întinderea rufelor și este indicat să le alegeți bine. Unii oameni adoră clemele din lemn, în timp ce alții preferă plasticul sau chiar metalele.

Experții recomandă cleme din plastic, deoarece lasă mai puține urme pe îmbrăcăminte. Este important să le așezați pe zonele cu cusături, precum și să folosiți una sau două pe îmbrăcăminte și să nu împărțiți o clemă pentru două îmbrăcăminte, deoarece acestea se vor usca mai greu.

Dacă sunt uscate, strângeți-le cât mai curând posibil

Aceasta este o altă greșeală destul de obișnuită: întindem rufele, hainele se usucă destul de repede (vara durează doar câteva ore) și, luându-ne cu altele, uităm să le ridicăm.

Mașini de spălat –

ideile zilei

Când o facem, dacă ne-am permis prea mult timp, hainele vor fi dure și aspre. Nu va conta dacă ați introdus balsamul în mașina de spălat sau nu.

 

Mai bine nu întârziați când le strângeți și împăturiți-le puțin înainte de a începe călcatul.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, acuzații dure pentru premierul Cîțu: “Mulți care spun că îl susțin, de fapt, nu îl consideră capabil să conducă PNL”

Haos pentru turiștii români care s-au întors în țară! Zeci de oameni au așteptat ore întregi în Vama Kulata

Locuitorii sectorului 1 au semnat deminterea lui Clotilde Armand! PSD: „La peste 35° C, românii din sectorul1 “s-au răcorit” semnând...”

Horoscop Zilnic Luni 2 August 2021: LEUL trebuie să evite conflictele, nativul SĂGETĂTOR va primi un cadou bănesc

BOMBA zilei despre PFIZER! Decizia luată CHIAR ACUM de companie. NIMENI nu ar fi crezut așa ceva

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Pfizer și Moderna au dat cea mai mare lovitură lumii. Financial Times i-a dat de gol, giganții refuză să comenteze

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies