Cel mai mare diamant portocaliu din lume, vândut cu preţul record - VEZI cate milioane de dolari valoareaza

Un diamant portocaliu de 14,82 carate, considerat cel mai mare din categoria din care face parte, a fost vândut la licitaţie marţi, la Geneva, cu preţul record de 35,54 de milioane de dolari (taxe şi comisioane incluse), au precizat reprezentanţii casei Christie's.

Distribuie pe:

fara descriere"Este un record mondial pentru un diamant portocaliu, este un record mondial de preţ per carat pentru un diamant colorat vândut la licitaţie", a explicat comisarul licitaţiei.

Preţul de vânzare per carat a fost de 2,39 milioane de dolari (recordul precedent era de 2,15 milioane de dolari şi fusese stabilit de Vivid Pink Diamond, vândut la Hong Kong, în 2009).

Cumpărătorul diamantului portocaliu, prezent în sală, dar a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este un colecţionar renumit, a precizat comisarul licitaţiei.

Având 14,82 carate, diamantul, denumit kalooga_36441" The Orange", are o culoare catalogată în clasa "vivid" ("aprins") şi o strălucire deosebit de intensă. Mărimea lui se apropie de aceea a unei migdale mari, iar experţii erau de părere că nestemata se va vinde cu 20 milioane de dolari.

Nici numele vânzătorului nu a fost dat publicităţii. Diamantul portocaliu a fost găsit în Africa de Sud.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate