Cel mai mare scandal al prejudecăţilor de acum o sută de ani! O fată de 15 ani a fost data în judecată din cauza unei fuste scurte!

Şeful Poliţiei din Piatra Neamţ a adus-o pe tânără în faţa magistraţilor vremii

Distribuie pe:

Autor: Cornelia Ionescu

În trecut, prejudecăţile dictau lumea! Era greu să treci peste ele şi să evoluezi,în orice domeniu sau pur şi simplu ca existenţă! De aici, şi scandalurile uriaşe care se încheiau cu dueluri sau la…tribunal!

De pildă, în al treilea deceniu al secolului trecut, femeile începuseră să îşi vopsească părul şi permanentul era des întâlnit. De aceea şi moda pălăriilor s-a schimbat fiind preferate cele mici pentru ca părul aranjat să poată fi admirat şi poate chiar invidiat.

Ba chiar, doamnele şi-au permis mai multe extravaganţe, printre ele, ceea ce era, initial, inadmisibil, să poarte pantaloni şi cravată, iar fustele să se scurteze şi să îşi piardă din volumul pompos şi pretenţios de până atunci!

Scandalul care a zguduit lumea acum o sută de ani! Cum au pledat avocaţii puştoaicei în faţa judecătorilor!

Din nefericire, scurtimea fustelor ori rochiilor a devenit şi prilej de conflice publice.

Iar scandalul care a zguduit lumea acum o sută de ani a fost relatat chiar de A.P.Samson! Acesta, în lucrarea ”Memoriile unui gazetar”, relata că la Piatra Neamţ, şeful poliţiei a dat în judecată o tânără pentru că rochia ei era "mai scurtă de la genunchi cu 10 cm!!! Totul a fost spus în gura mare şi a împărţit ţara în două! Mulţi au considerat-o pe puştoaică o paria, care nu îşi ascunde trupul! Totuşi, la proces, fata, care avea numai 15 ani, a fost într-un final achitată! Judecătorul a dat dovadă de indulgenţă după ce
avocaţii apărării au pledat, în primă fază, că ţesăturile intră repede la apă, iar în cea de a doua, că fetele din epocă se dezvoltă mai repede şi nu au cum, din punct de vedere finaciar, să îşi cumpere ţinute de la o lună la alta!

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Scandal în showbiz! Codin Maticiuc a făcut-o praf pe Margherita: „E mai urâtă decât la început!” Viorica din Clejani a reacţionat imediat

Răzvan Botezatu, scandal uriaş cu Bianca Drăguşanu după ce a părăsit-o EXCLUSIV

Ce s-a ales acum de fondatorul jocului Caritas. A fost unul dintre cei mai bogați români

Dana Budeanu dă de pământ cu președintele României

Bomba momentului în politică! Cine îi va lua locul lui Iohannis. Sunt foarte optimist

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Profeție despre monarhia britanică. Blestem pe capul micului prinț George

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies