Cel mai mizerabil loc din lume este in Nepal! Nici in visele tale cele mai negre nu ti-ai putea imagina un asemenea dezastru ecologic!

Nepal este una dintre cele mai sarace tari ale lumii, un loc in care mizeria este la ea acasa, in ciuda peisajelor naturale superbe.

Distribuie pe:

Sute de alpinisti ajung anual pe Everest, cel mai inalt varf din lume, 8.850 de metri, contribuind la poluarea zonei, intrucat tabara de pe acest munte nu are facilitati pentru igiena.

fara descriere

Recent, localnicul Dawa Steven Sherpa a condus o expeditie pe acest munte, in cadrul careia a colectat deseuri lasate de alpinistii care au trecut pe acolo anterior. In expeditia care a durat o luna s-au adunat 965 de kilograme de cutii de conserve, canistre de gaz, resturi alimentare, corturi, parti dintr-un elicopter italian care s-a prabusit in urma cu 35 de ani, dar si ramasitele unui alpinist britanic care a murit in 1972. In plus, ei au adus cu ei la coborare 65 de kilograme de materii fecale!

Turismul, care include alpinismul montan, este o sursa cheie de venituri pentru nepalezi. Acesta reprezinta aproape 4 la suta din PIB-ul saracilor locuitori din Nepal.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate