Cel mai rar sarpe din România a reaparut dupa 80 de ani - VEZI cine l-a descoperit si unde

Cel mai rar şarpe din România, boa de nisip, care nu mai fusese văzut în viaţă din 1937, a reapărut în Lunca Dunării, unde au fost găsite de cercetători 10 exemplare.

Distribuie pe:

fara descriereAnunţul a fost făcut de Societatea Ornitologică Română (SOR), după ce un locuitor din Lunca Dunării i-a semnalat apariţia pe pagina de Facebook. Acesta a fost îndrumat către herpetologi, care au mers să investigheze observaţia.

"După 80 de ani, a fost redescoperit cel mai rar şarpe din România - boa de nisip (Eryx jaculus). Această specie ajunsese să fie considerată un adevărat «Sfânt Graal» al herpetologilor, o specie pe care toţi o credeau dispărută din fauna României şi care acum a fost regasită. Din 1937 nu a mai fost văzut boa de nisip în viaţă", potrivit unui comunicat al SOR.

Echipa care s-a deplasat în teren a avut o mare surpriză, găsind zece exemplare de boa de nisip, printre care o femelă cu şase pui.

"Toate exemplarele au fost lasate exact acolo unde au fost găsite. Niciun şarpe nu a fost bruscat, rănit, vătămat. Cei patru care au făcut descoperirea s-au mulţumit doar cu fotografiile şi cu filmarea celui mai rar şarpe din România - boa de nisip", mai transmite SOR.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate