Cel mai scump cos de gunoi din Europa s-a vandut in Romania! Cum s-au tocat banii publici la primaria sectorului 3 si cine a fost in spatele contractelor aberante din perioada 2008-2012

In ultima perioada, presa a scos la iveala averea impresionanta a fostului viceprimar al sectorului 3, Victor Tartacuta, dar si manevrele de culise facute de acesta pentru o revenire in forta in 2016.

Distribuie pe:

Autor: A.R.

Conform ziarului Ring, Tartacuta, poreclit sugestiv de catre apropiati “Mana Lunga”, a tocat in perioada in care a fost subalternul edilului sef Liviu Negoita, sume importante de bani publici pentru cateva lucrari neverosimile prin valoarea la care au fost incheiate.

Astfel, amplasarea unui stalp metalic de iluminat de patru metri inalţime în perioada 2008-2012, a costat "doar" 6.200 de lei (conform documentelor publicate de cei de la Ring). Contractul, in valoare totala de aproximativ un milion de lei, a cuprins nu mai putin de 58 de astfel de stalpi care au fost montati in Parcul "Al. I. Cuza" in perioada in care Tartacuta se "ocupa" de bunastarea sectorului 3.

fara descriere

 

Tot în Parcul "Al. I. Cuza", un metru patrat de tartan in vremea lui "Mana lunga" costa 2.200 de lei, iar o cismea de fonta, menita a potoli setea celor care se plimba prin parc, 3.200 de lei (n.r. - aproximativ 700 de euro la cursul de astazi). Tot în parcuri au fost amplasate mii de cosuri de gunoi la preturi exorbitante.

fara descriere

Pare incredibil pentru un roman care castiga, in medie, 600 de euro pe luna ca un simplu cos de gunoi metalic sa coste aproape cat salariul său pentru o lună de munca, un pret care cu siguranta nu-l intalnim in nicio tara din Europa! Interesant este ca, potrivit Ring, reteaua lui Tartacuta ar fi inca la butoane, chiar daca in 2012 conducerea primariei a fost schimbata, o parte a functionarilor care ii slujeau interesele au ramas pe pozitii in aparatul executiv al primariei.

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate