Cel mai simplu si delicios desert pe care il poti face: gogosi inelus! Uite reteta

novalue

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereTimp de preparare: mediu.

Numar de portii: 8.

Complexitate: mediu.

Ingrediente

375 g faina
250 ml lapte    
200 g zahar
50 g unt
1 lingurita cu scortisoara
1/2 lingurita cu drojdie uscata

Mod de preparare
1. Pune pe foc laptele impreuna cu untul. Amesteca pana ce se topeste untul. Ai grija sa nu dea in clocot.
2. Separat, amesteca faina cu drojdia, 50 g de zahar si o jumatate de lingurita cu scortisoara. Toarna usor laptele caldut (nu fierbinte) si framanta pana ce se leaga aluatul. Stropeste-l cu putin ulei, acopera-l si lasa-l la dospit o ora.
3. Intinde din aluat o foaie mai grosuta. Cu ajutorul unui pahar, taie discuri. In mijlocul fiecaruia, fa o gaura pentru a obtine gogosi inelus.
4. Lasa-le la crescut 30 de minute, apoi rumeneste-le in baie de ulei. Scoate-le pe hartie absorbanta si presara restul de zahar amestecat cu scortisoara.

Sursa: ecuisine.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate