Cele mai bune cărţi pentru probleme în cuplu!

Crezi în iubire? Visezi să fii iubita/soţia perfectă? Îţi doreşti să trăieşti o viaţă întreagă alături de bărbatul care ţi-a furat inima şi să aveţi mulţi copii? Atunci ai nevoie să dedici o parte din timpul tău cărţilor care te vor ajută să te descoperi, să înveţi mai bine cum funcţionează un bărbat şi ce implică o relaţie de cuplu.

Autor: Calin Perian

Nimeni nu se naşte învăţat, dar cărţile pot oferi, de multe ori, soluţii la care uneori nici nu ne gândim. Şi, cum o relaţie poate fi îmbunătăţită, nu strică ca cei care formează un cuplu să înveţe, la propriu, cum să evite greşelile care pot distruge armonia dintre ei.

De aceea, Wowbiz.ro

a făcut o selecţie ale celor mai bune cărţi care tratează problemele în cuplu, cărţi ale căror lectură asigură, cel puţin în teorie, o mai bunăî înţelegere reciprocă, atât de necesară în orice relaţie.

1. Jocuri pentru adulţi, de Eric Berne.

Cele mai bune cărţi pentru probleme în cuplu. Departe de a fi o carte “de dormitor”, cum îi sugerează titlul, volumul doctorului Eric Berne, un terapeut care a fondat şcoală analizei tranzacţionale în psihologie, tratează probleme profunde ale raporturilor şi comunicării între oameni. Cartea lui Eric Berne este esenţială pentru relaţiile de cuplu şi nu numai deoarece ne învaţă – cu o mulţime de exemple – despre jocurile sau micile piese de teatru pe care le jucăm între noi, pentru întreagă viaţă şi uneori cu rezultate dramatice pentru a încerca să obţinem apropierea şi recunoaşterea de care avem nevoie încă din fragedă copilărie. Lectura acestei cărţi poate fi cu adevărat revelatoare pentru orice cuplu şi vă va ajută să descoperiţi adevăruri aproape miraculoase despre voi înşivă şi despre cum puteţi să va amelioraţi existenţa împreună.

2. Şantajul emoţional, de Susan Forward
Cele mai bune cărţi pentru probleme în cuplu. Cartea explică modul în care fiecare dintre noi încercăm să manipulăm sentimentele şi emoţiile celor din jur, atât în relaţia de cuplu, cât şi în orice alt tip de interacţiune cotidiană. Numeroase studii au arătat că efectele şantajului emoţional sunt distructive pentru orice relaţie, fiind necesar să temperăm această pornire în viaţa de cuplu.

3. Cele şapte principii ale unui mariaj funcţional, de John Gottman
Cele mai bune cărţi pentru probleme în cuplu. Aceasta carte este rezultatul unei munci de cercetare asupra unor cupluri filmate în timp ce poartă discuţii sau se ceartă. John Gottman şi echipa sa au studiat în detaliu dinamică relaţiilor de cuplu la peste 650 de cupluri timp de aproape 15 ani, înainte să publice acest volum extrem de valoros pentru cei care doresc să întemeieze o căsnicie funcţională.

Cartea încearcă să demonteze o mulţime de stereotipuri şi de mituri despre viaţa de cuplu, structurând în acelaşi timp şapte principii de bază ale unei relaţii fericite: interesul faţă de viaţa partenerului, orientarea spre relaţie, acceptarea influenţării, manifestarea afecţiunii şi a admiraţiei, soluţionarea problemelor rezolvabile, acceptarea diferenţelor şi crearea sensului comun.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Scandalul urias dintre Giani Kirita si Vladimir Draghia de care lumea a uitat! “Se crede smecher! Daca el a citit trei carti pana la Carturesti, are impresia ca e mai presus...

Sora lui Mircea Badea nu se mai opreste din scris! Dupa ce a lansat doua carti de versuri, urmeaza un roman si un volum de poezii scrise in limba italiana!

Andreea Bănică, la primul banchet al Sofiei. Ce ținută a purtat fiica artistei la petrecere | GALERIE FOTO

Maria Constantin a vorbit despre al doilea copil, cu două luni înainte de nuntă: „O bucurie și o mare minune”. Artista mai are un băiat dintr-o căsnicie anterioară

Moșii de vară 2023. Ce NU se face cu o zi înainte de Rusalii? Este mare păcat și aduce ghinion!

„Nu voi uita niciodată.” Mircea Diaconu a făcut dezvăluiri emoționante despre Toma Caragiu. Actorul nu a putut uita un lucru

Secretele din spatele relației dintre Kate Middleton și regina Camilla Parker Bowles

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies