Cele mai bune rețete de 1 decembrie 2020. Fasole cu ciolan și afumătură, secretul gustului

Cele mai bune rețete de 1 decembrie 2020. Fasole cu ciolan și afumătură, secretul gustului românesc

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu


In articol:

Românii aleg ca de Ziua Națională să mănânce tradițional. Fasolea este un aliment de bază în bucătăria românească, așa că vă oferim cele mai bune rețete de 1 decembrie 2020.

Fasole cu ciolan și afumătură, secretul gustului românesc autentic. 

Fasolea nu trebuie să lipsească de pe masa românilor de 1 decembrie. Astfel, vă oferim trei rețete savuroase pe care le puteți încerca de Ziua Națională a României. Fasole cu ciolan și afumătură, fasole cu cârnați și ciorbă de fasole.

Cele mai bune rețete de 1 decembrie 2020

Prima rețetă pe care vi-o recomandăm este fasolea cu ciolan și afumătură . Pentru a prepara cea mai bună fasole aveți nevoie de următoarele ingrediente:

500 g fasole boabe
2 cepe roşii
1 ciolan afumat
300 g afumătură
2 linguri ulei
300 ml suc de roşii
2 linguri pastă de roşii
boia de ardei dulce
1 foaie de dafin
cimbru
sare
piper
mărar

Mod de preparare fasole cu ciolan și afumătură:

Boabele de fasole se lasă la înmuiat peste noapte, dimineața se aleg și se spală în mai multe ape după care se pun la fiert cu un praf de sare.

Apa în care se fierbe fasolea se schimbă de cel puțin trei ori. Atenție, apa schimbată trebuie să fie clocotită pentru ca boabele de fasole să nu se întărească. În paralel, ciolanul se spală în apă rece și se opărește câteva minute după care se pune în apă clocotită și se lasă să fiarbă la foc mic, până carnea se desprinde de pe os. După ce s-a fiert ciolanul, se scot oasele și carnea se taie cubulețe, apoi se adaugă împreună cu afumătura peste fasole.
Separat se călește ceapa la care se adaugă sucul de roșii și condimentele. Toate acestea se pun peste fasolea cu ciolan și se mai fierb câteva minute. Fasolea poate fi servită cu murături.

Cele mai bune rețete de 1 decembrie 2020
Ciorba de fasole[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Ce trebuie să ai în mașină iarna? Trusa completă a șoferului pentru o călătorie fără griji - libertatea.ro

Citeste si: Jador și Cătălin Moroșanu au răbufnit la Survivor: „Ne batem noi doi” - bzi.ro

Ciorbă
de fasole

Ciorba de fasole necesită următoarele ingrediente:

500 g ciolan afumat
500 g fasole uscata
cartofi
morcov
ţelină
ceapă
ardei gras
păstârnac
sare
piper

Citeste si:Parada 1 Decembrie 2020. Totul despre ceremonia de Ziua Națională a României de la Arcul de Triumf

Mod de preparare ciorbă de fasole:

Puneți fasolea la înmuiat cu o seară înainte, ca să fiarbă mai ușor și să se hidrateze. A doua zi spălați fasolea și puneți-o la fiert. După ce fasolea a fiert 30 de minute, schimbați apa și puneți-o din nou la fiert. Separat, fierbeți ciolanul până cade carnea de pe os, apoi tăiați carnea cubulețe. Puneți legumele tăiate cubulețe într-o tigaie și căliți-le la foc mic și puneți carnea peste legume timp de 10 minute pentru ca legumele să prindă gust. După ce s-au călit legumele și carnea, adăugați-le peste fasolea care fierbe și mai lăsați-le cca 20 de minute să fiarbă. La final, când ciorba a fiert, adăugați mărar din abundență. Ciorba de fasole poate fi servită cu ceapă roșie.

Cele mai bune rețete de 1 decembrie 2020
Fasole la ceaun[Sursa foto: Shutterstock]

Fasole cu cârnați

Pentru a prepara fasole cu cârnați aveți nevoie de următoarele ingrediente:

500 g fasole
1 ceapă
2 morcovi
1 ardei gras
5 roşii
2-3 cârnaţi afumaţi
ulei
cimbru
sare
piper
mărar

Citeste si:1 decembrie 2020 Alba Iulia. Nu va exista paradă militară

Mod de preparare fasole cu cârnați:

Ca și la celelalte rețete, recomandarea noastră este să puneți fasolea la înmuiat cu o seară înainte. Ziua următoare spălați fasolea, schimbați apa și puneți-o la fiert cu un praf de sare. După ce fasolea a fiert preț de 30 de minute, schimbați apa și puneți-o din nou la fiert. În timp ce fasolea fierbe, curățati legumele și tăiați-le cubulețe după care puneți-le la călit în ulei. După ce legumele sunt călite, puteți adăuga și cârnații peste ele și le mai lăsați la foc mic câteva minute. Amestecul de legume cu cârnați și condimente trebuie să le adăugați peste fasolea care fierbe. După ce fasolea cu legume și cârnați a fiert, iar sosul a scăzut, puteți stinge focul și asezona fasolea cu mărar. Fasolea cu cârnați se poate servi cu murături sau o salată de varză acră.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

VIDEO Parada 1 Decembrie 2020. Cum s-a desfășurat ceremonia de Ziua Națională a României de la Arcul de Triumf

1 Decembrie, Ziua Națională a României. Tradiții și obiceiuri

Un tânăr din Brăila a furat dintr-un magazin două parfumuri ieftine. Paznicul l-a văzut și l-a executat. Ce s-a întâmplat acum

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

SE RIDICĂ restricțiile: Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Familiile Măceșanu și Melencu, față-n față cu Dincă. „A fost o bătaie de joc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies