Cele mai BUNE vesti pentru romani! Vom avea mai multe zile libere

Potrivit unei propuneri legislative, senatorii vor ca zilele libere care cad între zilele de sărbătoare şi cele de repaus să fie declarate libere.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereAstfel, dacă între o sărbătoare legală şi zilele de week-end se află doar o zi de lucru, aceasta va fi declarată automat ZI NELUCRĂTOARE, potrivit unei Propuneri legislative pentru completarea Legii nr. 53 din 2003 privind Codul Muncii.

Potrivit Manager.ro, în forma iniţiatorului se precizează propunerea de introducere după artiolul 139, a unui nou articol, 139 (1) care să aibă următorul cuprins:

"Art. 139 (1) - Dacă intervalul de timp, dintre zilele de sărbătoare legală, din timpul unei săptămâni, prevăzute in art. 139 alin. (1) şi zilele de repaus săptămânal prevăzute la art. 137 alin. (1) este de 24 de ore, aceste vor fi considerate de drept zile nelucrătoare. Pentru termenele mai mari de 24 de ore, acordarea de timp liber se stabileşte prin hotărâre a guvernului."

În expunerea de motive se precizează:

"Acordarea de zile libere legale suplimentare, care leagă zilele de sărbătoare legală, prevăzute de Codul Muncii, de zilele de repaus săptămânal (sâmbătă şi duminică) este reglementată, anual, prin emiterea mai multor Hotărâri de Guvern. Cu toate că s-a statuat deja ca practică acordarea de zile libere legale ca punte pentru crearea unor mini-vacanţe în sectorul bugetar, iar stabilirea unui calendar de maximă predictibilitate este lipsita de costuri, există în continuare un vid legislativ în aceasta materie."

Sursa: dcnews.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate