
In articol:
- Cele mai bune rețete de salate de vară
- Salată cu brânză feta și măsline
- Tabouleh
- Salată de avocado cu țelină, morcovi și andive
- Salată de ardei copți cu brânză de vacă
- Salată de paste și roșii uscate
Vara este anotimpul perfect de a încerca tot felul de combinații de alimente care vor crea rețete de salate deosebite. Fie că preferați sărat, fie că optați pentru dulce în zilele de foc ale verii, salatele sunt cele mai simple și gustoase preparate pe care le puteți savura în orice moment al zilei. Deși unele combinații poate nu vor suna potrivite, te provocăm toate cele de mai jos și vei vedea că nu o să mai cauți alte rețete de salate.
Cele mai bune rețete de salate de vară
Salată cu brânză feta și măsline
- Ingrediente
500 g baby spanac - 200 g roșii cherry
- 1 ardei gras galben
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriță oregano
- 80 g măsline
- 80 g brânză feta
- ulei de măsline
- piper
Mod de preparare
Spală bine legumele, taie-le cubulețe, pe lungime sau oricum îți dorești, și pune-le într-un bol. Sfărâmă în mâini brânza feta și adaug-o peste legume împreună cu măslinele, ulei de măsline, piper și oregano după gust. Puteți adăuga la final și pătrunjel proaspăt tocat pentru o aroma mai deosebită.
Tabouleh
Ingrediente
- 4 roșii
- 2 legături de pătrunjel tocat fin
- o lingură de mentă verde tocată fin
- 40g cușcuș
- o ceapă mică tocată fin
- suc de la o lămâie
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Gătiți cușcușul la abur timp de 20 de minute sau prin fierbere în 5 minute. Într-un bol puneți roșile tăiate cubulețe cât de mici, adăugați ceapa, cușcușul când este gata, pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, menta și condimentele după gust. Salata este gata, însă puteți să o transferați pe o farfurie plată și să o decorați cu felii de roșii și lămâie.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Salată de avocado cu țelină, morcovi și andive
Ingrediente
- jumătate de legătură de pătrunjel tocat mărunt
- un avocado copt
- andivă
- un morcov
- o țelină mică
- oțet balsamic
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Primul pas este curățarea fructului avocado și prepararea lui. Se înlătură miezul din jurul sâmburelui și se taie în bucățele mici. Peste cubulețele de avocado puneți puțin suc de lămâie. Țelina și morcovul se curăță și se toacă și ele în cubulețe. De la andivă aveți nevoie de 3-4 frunze spălate bine și se toacă după preferințe. Rămâne doar să adăugați toate ingredientele într-un bol și să le asezonați după bunul plac. Rețete de salate fresh de vară
Salată de ardei copți cu brânză de vacă
Ingrediente
- 300g telemea de vacă
- o legătură de pătrunjel
- 8 ardei kapia
- ulei de măsline
- oțet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare
Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro
Ocupați-vă mai întâi de ardei, pe care îi puneți la cuptor la o temperatură mare până se rumenesc și se înmoaie. Îi scoateți de la cuptor, adăugați sare peste și acoperiți-i cu folie de aluminiu pentru 10 minute. După acest timp, curățați-i bine de semințe, cotoare și tăiați-i fâșii. Într-un bol, adăugați ardeii și brânza tăiată cubulețe, împreună cu restul ingredientelor.
Salată de paste și roșii uscate
Ingrediente
- 200 g paste pene
- 5 roșii uscate din borcan
- 1 legătură busuioc
- 80 g măsline verzi
- 4 fire ceapă verde
- 5 feliuțe de șuncă slabă
- 1 lingură maioneză
- sare
- piper
- oregano uscat
Mod de preparare
Simplu cât ai zice "bună ziua"! Fierbe pastele și după pune-le într-un bol mai mare. Adaugă și roșiile, măslinele (întregi sau tocate, cum preferați), ceapa verde tocată, șunca tăiată cubulețe, maioneza și condimentele. Dacă doriți, puteți adăuga carne sau fasole fiartă.