Cele mai expuse cartiere ale Bucurestiului in caz de cutremur! Baneasa, Otopeni si Pantelimon, vulnerabile in cazul unui seism de proportii

Bucurestiul nu este pregatit pentru un seism de proportii mari. Un seism de peste 7,5 grade Richter ar putea lasa in ruina mai bine de o treime din caldirile din Capitala.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereCartierele cele mai expuse din punct de vedere al seismicitatii sunt cele din nord (Baneasa, Otopeni) si est (Pantelimon). Acestea prezinta valorile cele mai mari din punct de vedere al acceleratiei solului in cadrul unui seism major, de peste 7 grade Richter. Efectele unui astfel de cutremur se vor resimti putrenic si in cartierele Militari, Panduri si Drumul Sarii. Ceva mai sigure sunt zonele Titulescu, Nicolae Balcescu si Balta Alba, iar cele mai ferite sunt cele din sud: Metalurgiei, IMGB. Atentie! Harta intocmita de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului se refera la zonele seismice ale Capitalei si nu la nivelul de siguranta pe care-l ofera cladirile din Bucuresti.

Citeste continuarea pe stirilekanald.ro!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate