
In articol:
- Cele mai neobișnuite religii
- 1. Biserica lui Maradona
- 2.Jediismul
- 3. Religia științei vesele
- 4. Pastafarianismul
- 5.Prințul Philip
- Cum poți să îți inventezi propria religie
Află care sunt cele mai neobișnuite religii din toate timpurile și cum poți inventa propria religie.
Cele mai neobișnuite religii
1. Biserica lui Maradona
Unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria omenirii, Diego Armando Maradona, este considerat entitatea supremă.
Religia acestui cult este fotbalul și are foarte mulți adepți.
Această religie are și Cele 10 Porunci, adaptate, cum ar fi: „Pune-i primului tău fiu numele Diego” şi „Iubeşte fotbalul mai presus de orice”.
2.Jediismul
Jediismul a atras atenția publicului în 2001, când un număr de oameni și-au înregistrat religia ca „Jedi” la recensămintele naționale.
Această religie este inspirată de anumite elemente din Războiul Stelelor, și anume religia ficțională a Jedi. Primele site-uri web dedicate ridicării unui sistem de credințe din filmele Războiul Stelelor au fost „Religia și regulamentele Jedi” și „Jediism”.
Adepții Jediismului cred în „ Forța absolută”.
3. Religia științei vesele
Ryuho Okawa este fondatorul acestei neobișnuite religii, care se bucură de un real succes în Japonia.
Acesta susține că misiunea lui este să aducă fericire oamenilor. De asemenea, crede şi că el este reîncarnarea spiritului unei fiinţe supreme, numite El Cantare.
A scris cărţi de succes, despre care spune că i-au fost „dictate” de spiritele lui Iisus, Buddha, Confucius sau Mohamed.
Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro
Okawa are chiar propriul partid în Japonia, „Partidul Realizării Fericite”. El propus creşterea numărului populaţiei Japoniei la 300 de milioane de persoane şi suspectează Coreea de Nord că ar vrea să invadeze şi să colonizeze Japonia.
Citește și: Crăciun 2022. Cum să îți împodobești bradul de Crăciun
Cele mai neobișnuite religii. Maradona este considerat entitatea supremă
4. Pastafarianismul
Adepții acestei religii îl venerează pe zeul suprem, Monstrul Zburător de Spaghete. Pastafarianismul a apărut în anul 2005, inventatorul său fiind Bobby Henderson.
Această religie a reprezentat o formă de protest la decizia autorităţilor în domeniul educaţiei din statul american Kansas de a modifica programa şcolară prin renunţarea la teoria evoluţiei.
Se presupune că Henderson a vrut să demonstreze că oamenii îşi pot pune credinţa în orice entitate supranaturală în anumite condiţii, chiar şi în Monstrul Zburător de Spaghete.
Cu toate acestea, chiar dacă pare mai mult o glumă, pastafarianismul are astăzi un număr mare de adepţi în întreaga lume.
5.Prințul Philip
Mișcarea Prințul Philip este un cult al tribului Yaohnanen din sudul insulei Tanna, din Republica (insulară) Vanuatu (Oceanul Pacific).
Locuitorii acestui trib susțin că Prinţul Philip, soţul fostei regine Elisabeta a II-a, a Marii Britanii, este o ființă divină, fiul al unui spirit al muntelui, care a călătorit la mare depărtare pentru a se căsători cu o femeie puternică şi care se va întoarce, la un moment dat, la origini.
Nu este cunoscută cu exactitate data la care s-a înființat, dar cel mai probabil undeva în perioada anilor 1950 – 1960.
Se pare că Prinţul Philip ştie de existenţa cultului şi chiar a făcut „schimb de daruri” cu liderii lui.
Citește și: Cum să te îmbraci senzațional în noaptea dintre ani. Idei de ținute fabuloase
Cele mai neobișnuite religii. Maradona este considerat entitatea supremă
Cum poți să îți inventezi propria religie
De-a lungul timpului, au apărut tot mai multe religii, care mai de care mai bizare. Este fascinant cum dorința unui om de a schimba ceva în comunitatea lui sau chiar în lume, poate lua viață peste noapte, urmând a fi susținută de persoane de pe tot globul.
Pentru a inventa propria religie trebuie să crezi într-o idee sau dorință proprie, pe care să o expui întregii omeniri și să o reprezinți indiferent de reacțiile din jur.
De obicei, o mișcare nouă religioasă recentă, nu este parte dintr-o confesiune existentă, biserică sau grup religios.
Surse: en.wikipedia.org, observatornews.ro