Cele mai periculoase obiceiuri pe care le ai dupa masa

Sunt câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată după masă, pentru că îţi pun în pericol sănătatea. Vezi care sunt, conform Unica.

Distribuie pe:

fara descriereFructe

Chiar dacă fructele sunt sănătoase, nu trebuie consumate niciodată după masă. Produc aciditate şi te vor balona.

Bei ceai

Frunzele de ceai conţin o mare cantitate de acid, care nu mai permite proteinelor să se digere bine. Consumă ceaiul între mese, dacă vrei să te bucuri de proprietăţile sale.

Fumezi

Studiile au arătat că o ţigară fumată imediat după masă echivalează cu 10 ţigări, potrivit livingtraditionally.com. În plus, de câte ori fumezi după ce ai mâncat, creşti de zece ori riscul de a face cancer.

Faci baie

Poate ţi se pare relaxant, dar dacă faci baie după masă, te vei simţi balonată. Atunci când faci duş, sângele ajunge mai repede în partea de sus şi de jos a corpului, iar la mijloc circulă mai puţin sânge. În aceste condiţii, alimentele se digeră mai greu.

Îţi deschizi nasturele de la pantaloni

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face după o masă copioasă este să îţi deschizi nasturele de la pantaloni. Rişti, asfel, ca intestinele să se răsucească şi să suferi de o obstrucţie intestinală.

Te plimbi

Mişcarea este sănătoasă, dar nu imediat după masă. Şi o simplă plimbare după masă face ca toţi nutrienţii consumaţi să dispară, în loc să fie absorbiţi de organism.

Dormi

Sistemul digestiv nu mai poate funcţiona bine, dacă dormi imediat după masă.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate