Cele mai rusinoase momente in interventia de salvare a victimelor din lacul Siutghiol! Pompierii nu au avut la ei cheia de la motorul barcii

Luni dupa-amiaza, dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol am asistat la un nou episod al incapacitatii de a actiona in situatii de criza a autoritatilor. Cele patru persoane aflate in elicopter au murit pentru ca salvatorii nu au ajuns la timp la ele.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereMartorii povestesc lucruri ingrozitoare despre modul in care autoritatile au actionat pentru a ajunge la victime si a le scoate din apa. Tot oamenii care au asistat neputinciosi de pe mal au spus ca operatiunea de salvare a inceput tarziu, cu pompieri care se chinuiau sa vasleasca, intr-o barca de interventii al carui motor nu a putut fi pornit, pentru ca nu aveau cheia la ei. Nu salvatorii, ci un pescar a ajuns primul langa epava si a reusit sa o traga pe doctorita din apa, in barca lui.

Iata cum a decurs operatiunea, conform trascrierii discutiei dintr-o intregistrare facuta de un martor si obtinuta de Digi 24 TV:

“Porneste motorul!

Are barca cu motor si da la vasla. Unde e motorul, mai frate?

Incearca sa lasi motorul.

Sa il las in apa?

Gata, lasa-l acum!

Nu stiu cum sa porneasca motorul.

N-are cheia!

N-are cheia la motor. Dar unde e cheia de la motor?”

Pompierii au pierdut mult timp cu incercarea de a porni motorul, apoi cu gasirea vaslelor si apoi cu sincronizarea, pentru ca nu prea stiau sa vasleasca.fara descriereToate resturile elicopterului au fost scoase ieri din lac

Apoi, desi se tot spune ca avem un sistem integrat de anuntare a tuturor institutiilor care ar putea ajuta in astfel de cazuri, culmea Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare, care avea salupa chiar pe lac, nu a fost anuntata. Reprezentantul acesteia a aflat de tragedie de la televizor si nu a stat pe ganduri, a pornit barca si  a ajuns la locul accidentului din proprie initativa. Putea ajunge in cinci minute de la anuntarea accidentului, a ajuns la 50 de minute, din intamplare. Reactia ministrului Transportului: “Nici nu era locul ei acolo!”.

Intr-un final, dupa 12 ore de la prabusirea elicopterului, scafandrii au reusit sa recupereze si ultima persoana din apa. Toti cei patru oameni din avion au murit.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate