Cele şapte cadre medicale de la SJU Buzău confirmate cu coronavirus, transferate la spital în Bucureşti

Cele şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău care au fost confirmate cu coronavirus au fost transferate la un spital din Bucureşti.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Șapte cadre medicale de la Buzău cu coronavirus, transferate


In articol:

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău, medicul Secţiei Boli Infecţioase a luat decizia ca acele șapte cadre medicale - un medic, patru asistente şi două infirmiere - care iniţial ar fi trebuit internate în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Buzău să fie transferate totuşi la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

Citeste si: Drama teribilă pentru Liviu Mititelu în aceste momente! Tatăl lui a murit! Manelistul este pur și simplu distrus

Cele şapte cadre medicale de la SJU Buzău confirmate cu coronavirus, transferate la spital în Bucureşti

Medicul epidemiolog a declarat că starea celor şapte este bună, aproape toţi fiind asimptomatici.

Citeste si: Lovitură de teatru în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Scandalul a pornit din cauza infidelității?!

Până acum, la Spitalul Judeţean Buzău au fost făcute 122 de teste de la pacienţi şi cadre medicale după ce în week-end au fost depistaţi cu coronavirus 4 pacienţi şi 7 cadre medicale. În continuare se aşteaptă rezultatele testelor de laborator în cazul a 33 de persoane. 

Până acum, autorităţile nu au putut stabili de unde a izbucnit focarul de coronavitus din Spitalul Judeţean.

Citeste si: Vești bune pentru toți românii! Vor primi 1000 de lei de la stat!

„Poate fi de la un pacient sau poate fi de la un cadru medical care a venit din exterior.  Noi, ca proceduri, pe secţiile unde se puteau face aceste ture, am decis ca personalul să se întâlnească la 14 zile. Adică, intră în program 14 zile, după care intră cealaltă tură astfel încât gradul de transmitere în cazul în care un asistent sau un medic se contaminează, cealaltă tură să fie ok. Spre surprinderea noastră, exact o asistentă care de aproximativ o lună a fost acasă, a fost depistată pozitiv. Până nu se încheie ancheta epidemiologică nu putem trage o concluzie”, a declarat  managerul Claudiu Damian.

Judeţul Buzău numără 123 de cazuri de coronavirus.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate