Vedete

Celebrul doctor Mencinicopschi răspunde la întrebarea: ”Cum să mâncăm corect în post?”

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi a fost invitatul Simonei Dragomir în cadrul unei emisiuni în care s-a vorbit despre alimentația în post.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi a fost invitatul Simonei Dragomir în cadrul unei emisiuni în care s-a vorbit despre alimentaţia în timpul postului. ”În post se fac foarte multe greșeli. Alimentele așa-zis de post, industrializate, pot ascunde foarte multe calorii și coloranți ce în realitate nu sunt de post. Un exemplu concludent ar fi roșu carmin, care provine de la o insecta. Nici cazeina, prezenta în atâtea alimente, nu este de post. Orice este de origine animala nu are ce cauta în post”, a dezvăluit din start profesorul. 

Citeste si: PERICOLUL DIN SMÂNTÂNĂ! Profesorul Menci loveste din nou: ”Se adaugă, uneori, făină, gelatină, lapte bătut, albuş de ou şi chiar cretă sau gips!”

Citeste si: Ce face și cum arată astăzi doctorul Mencinicopschi, după eliberarea din pușcărie

Proteinele vegetale, de buna calitate, sunt cele care trebuie sa puna stapânire pe toata perioada postului. Valoarea nutriționala a proteinelor din leguminoase aduce mari beneficii organismului, astfel fasolea verde, lintea, mazarea pot asigura mese sațioase și extrem de gustoase. ”Boabele de fasole sunt extraordinare. Au efect cardioprotector foarte puternic. Exista persoane care au consumat toata viața lor aceste boabe și au o longevitate și o sanatate de fier”, spune Mencinicopschi, citat de ziaruldesanatate.ro.

Citește CONTINUAREA pe kfetele.ro! 

Galerie foto