Celebrul Ion Dolănescu a fost căsătorit prima dată cu Iustina Băluţeanu, o artistă cu 21 de ani mai mare ca el! Cântăreaţa de muzică populară a murit de inimă la 57 de ani! FOTO

Ion Dolănescu a fost căsătorit din interes cu o cunoscută interpretă de muzică populară, după care s-a cuplat cu Maria Ciobanu.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Chiar dacă mai toată lumea ştie de căsătoria dintre Ion Dolănescu şi Maria Ciobanu, din care a rezultat Ionuţ Dolănescu, se pare că între cei doi a existat doar nuntă la biserică, nu şi legitimarea legăturii la Starea Civilă. Aşa că singura soţie cu acte în regulă a rapsodului decedat la 65 de ani, pe 19 martie 2009, este Iustina Băluţeanu, o cântăreaţă de muzică populară cu 21 de ani mai în vârstă decât artistul.

Cei doi s-au cunoscut în 1964 şi s-au căsătorit în 1966, când Ion avea 22 de ani, iar Iustina 43 de ani!

În cartea “Un veac de dor matern”, scrisă de Ion Proca, Gherghina, mama lui Ion Dolănescu, a povestit următoarele despre legătura băiatului ei cu Iustina:“Cu prima sotie, Iustina Baluteanu, s-a casatorit mai mult pentru a razbate in Bucuresti. Daca nu aveai viza de resedinta, nu te luau nici la maturat strazile. Iustina a fost o nevasta cumsecade, dar era tare mare diferenta de varsta si ea si-a dat seama ca relatia lor nu-i de durata. Asa-s pacatele tineretii”,dezvăluia mama lui Dolănescu. 

După separarea de Ion Dolănescu, survenită relativ repede, Iustina Băluţeanu s-a concentrat pe carieră, devenind un nume mare în folclorul românesc. Născută în satul gorjean Moşteni, în familia unui preot, Iustina Băluţeanu a încetat din viaţă pe 11 iunie 1981, la numai 57 de ani, ca urmare a

unui infarct miocardic, în condiţiile în care a doua zi avea programat un concert la Roşiorii de Vede. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ionut Petrescu, fiul nelegitim al lui Ion Dolanescu, a fost desemnat "artistul liric al anului"! FOTO

Drama pentru fiul "nelegitim" al lui Ion Dolanescu! Fata lui Ionut Petrescu a ajuns in spital, cu piciorul rupt! FOTO

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Culiță Sterp a aflat sexul bebelușului

Bill Gates dezvăluie totul despre originea COVID-19. A zis-o în plină pandemie

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Ultimul decret nuclear al lui Trump

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies