Central European Film Festival Timișoara: Zeci de cinefili s-au strâns în prima seară de proiecții, în Piața Unirii din Timișoara

Prima seara a Festivalul European al Filmului desfasurat in Piata Unirii din Timisoara a adunat zeci de cinematofili iubitori de proiectii ale unor filme studenteti dar si documentare istorice.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

fara descriere

Tema festivalului din acest an aduce in atentia spectatorilor momente remarcabile de la Revolutia din 1989. Timp de 5 zile, timisorenii si nu numai, au ocazia sa vizioneze filmele si documentarele marilor nume din cinematografie. Peste 60 de producţii de filme, scurt metraje, ficţiuni, drame dar şi filme studenţeşti şi documentare. E o ocazie unica, spun organizatorii si asta pentru ca unele proiectii se afla la prima difuzare in Romania.

fara descriere

 

”Neavand un cinematograf, sau doua sau trei, intram in spatii neconventionale, la gradina Capitol, la Aula Magna a Universitatii, la Casa Artelor si la Clubul Anturaj. Unele dintre proiectii nu au distribuitor pe Romania, deci pot fi vazute o singura dat”, a spus Vixtoria Cocias, organizatorul festivalului.

fara descriere

Cu mic cu mare timisorenii s-au grabit sa vada filmele a caror tema o reprezinta Revolutia. Convinsi ca nu vor gasi locuri pe scaune, unii dintre ei au venit cu paturi de acasa ori s-au asezat pur si simplu pe iarba, mai ales ca proiectiile s-au desfasurat in aer liber. Zona verde din Piata Unirii pare a fi un adevarat furnicar. Oamenii si-au gasit locuri care pe unde a apucat, pentru a viziona secvente din filemele proiectate pe una din caldirile simbol a orasului.

fara descriere

 

Noutăţile din această ediţie vin şi din partea unui tânăr regizor din Bucureşti care a creat un film documentar despre istoria comunistă, văzută prin ochii unor a 50 de tineri de liceu, provocati sa filmeze cu telefoanele mobile sau tablete tot ceea ce pentru ei reprezinta comunismul.

fara descriere

Este pentru a 3-a oara cand Timisoara gazduieste acest eveniment important din domeniul cinematografiei.

In multimea de oameni si-a facut aparitia si celebrul critic de film Irina Margareta Nistor, care cu emotie in glas vorbeste despre oportunitatea avuta de noi toti de a vedea filme a caror tema o reprezinta Revolutia.

Citeste si: Central European Film Festival Timișoara începe astăzi: Filme, cineconcert și dezbateri pe tema rEvolutions

Citeste si: Central European Film Festival Timișoara revine în perioada 28 august- 1 septembrie! Filme, cineconcert și dezbateri

Intrarea este liberă în fiecare dintre cele cinci zile de eveniment. Festivalul European al Filmului se afla la o 9-a editie.

Corespondenta de la Timisoara:
Andreea Borboros
Silviu Craciun
Știrile Kanal D

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate