Cercetătorii avertizează. Așa se transmite virusul COVID-19 în comunități. Nimeni nu și-ar fi imaginat asta până acum

Cercetătorii olandezi au lansat un nou avertisment în ceea ce privește virusul COVID-19. Potrivit acestora, virusul care face prăpăd în lume a fost depistat și în sistemul de canalizare.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Cercetătorii avertizează. Așa se transmite virusul COVID-19 în comunități. Nimeni nu și-ar fi imaginat asta până acum
covid-19

Factori ai COVID-19, depistați într-o stație de tratare a apelor înainte de a fi raportate primele cazuri

Pe măsură ce pandemia lovește tot mai puternic mapamondul, cercetătorii vin cu vești din ce în ce mai îngrijorătoare în ceea ce privește virusul care se răspândește văzând cu ochii.


In articol:

Experții susțin că au depistat virusul COVID-19 în sistemul de canalizare înainte ca în oraș să fie depistate primele cazuri pozitive. Potrivit presei internaționale, această descoperire uluitoare ar putea fi o metodă de avertizare privind modul de transmitere a temutului virus care a apărut în China în comunități.

Citeste si: O româncă însărcinată, rămasă pe străzi în Italia, își strigă durerea: „Nu am bani de mâncare! Vreau acasă”

Citeste si: Povestea unui român de 37 de ani care a contractat coronavirus în Franța: „Am plâns ca un copil. Am momente în care delirez”

Citeste si: Începând de astăzi, românii pot depune cererile de șomaj tehnic. Câți bani vor primi angajații și care sunt pașii care trebuie urmați

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Oamenii de știință cred că această descoperire a lor poate ajuta la monitorizarea sistemelor de canalizare. Grupul de cercetători olandezi, condus de Gertjan Medema de la Institutul KWR pentru verificarea calităţii apei din oraşul olandez Nieuwegein, afirmă că sistemul de canalizare nu are cum să fie o cale atât de important de transmitere a bolii. Cu toate astea, ea trebuie luată în calcul, mai ales în condițiile în care virusul ucigaș se transmite de la persoanele bolnave și prin excremente.

Această decoperire ar fi fost făcută pe data de 5 martie, după ce au fost depistați factori ai virusului COVID-19 într-o staţie de tratare a apelor reziduale din Amersfoort, cu câteva zile înainte de a fi raportate primele cazuri de COVID-19.

Monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi un instrument sensibil pentru verificarea circulaţiei coronavirusului în comunităţi, în principal în zonele urbane.

Coranavirusul SARS-CoV-2 este adesea eliminat prin excremente de către persoanele bolnave. Chiar dacă este improbabil ca sistemul de canalizare să devină o rută importantă de transmitere a bolii, circulaţia din ce în ce mai mare a patogenului în comunităţi va amplifica posibilitatea scurgerii în sistemele de canalizare, afirmă echipa de cercetători condusă de Gertjan Medema, de la Institutul KWR pentru verificarea calităţii apei situat în oraşul olandez Nieuwegein.

Există riscuri pentru angajații din acest domeniu

„Este important să fie colectate informaţii despre apariţia şi situaţia acestui virus în canalizare pentru a înţelege dacă există riscuri asupra angajaţilor din acest domeniu, dar şi pentru a stabili dacă monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi utilizată pentru verificarea circulaţiei virusului SARS-CoV-2 în comunităţi. Aceste date pot completa actuala supraveghere clinică, limitată la pacienţii care au boala Covid-19 şi au cele mai severe simptome", explică Gertjan Medema, şeful Secţiei de Microbiologie a Institutului KWR.

Cercetătorii avertizează. Așa se transmite virusul COVID-19 în comunități. Nimeni nu și-ar fi imaginat asta până acum
canalizare

De asemenea, aceștia susțin faptul că monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi practica care ne avertizează în ceea ce privește apariția sau reapariția virusului ucigaș într-o comunitate.

"Detectarea virusului în canalizare, chiar şi în cazurile în care prevalenţa Covid-19 este scăzută, arată că monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi un instrument sensibil pentru depistarea circulaţiei virusului în rândul populaţiei", au mai spus oamenii de știință.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Veste bună pentru români. În ce condiții vor putea solicita amânarea plății utilităților?

Războinicul Cristian a dat cărțile pe față după eliminarea de la Survivor: „Am vorbit cu Andrei departe de ochii tuturor și…”

Cristian de la Războinici a părăsit Survivor România! S-a lăsat cu hohote de plâns: „De un singur lucru mi-a fost frică, să nu fiu înjunghiat pe la spate”

Ies scântei între Oana Radu și Bianca Rus în această seară, la ”Bravo, ai stil! Celebrities” ”Sper că aceste acuzații să le poți susține în instanță!”

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies