Cercetătorii susțin că știu când va fi gata leacul pentru COVID-19: „Există șanse ca până...”

Mihnea Boștină, virusolog român la Harvard vine cu vești destul de îmbucurătoare despre pandemia de coronavirus și evoluția acesteia.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Cercetătorii susțin că știu când va fi gata leacul pentru COVID-19: „Există șanse ca până...”
vaccin

Cercetător: Vom avea mai multe vaccinuri care vor funcționa

Virusologul român a dat detalii importante despre pandemia de COVID-19 și despre vaccinurile care ne-ar putea salva de acest nou pericol care a lovit întreaga omenire. Acesta a spus că este foarte probabil să avem mai multe vaccinuri care vor funcționa, însă va dura peste un an pentru testarea acestora.


In articol:

"Este clar că principala metodă de transmisie este prin picăturile mari de salivă eliminate prin strănut sau tuse. Acestea se depun rapid pe obiecte, unde virusul este încă infecţios de la câteva ore la o zi. Există însă o serie de date care par să indice alte două moduri de transmisie, care însă probabil nu joacă un rol important.

În primul rând, a existat un articol care a demonstrat multiplicarea virusului în tractul gastro intestinal – ceea ce ridică problema transmisiei fecal-orale. Dar mai grav decât asta, încep să se adune observaţii care par să susţină transmiterea prin aerosoli, adică prin picături de salivă de dimensiuni mult mai mici capabile să rămână în suspensie timp mult mai îndelungat şi care pot fi uşor inhalaţi.

Dacă se adevereşte că transmisia prin aerosoli are un rol, chiar minor, înseamnă că strategia pentru dezinfecţie va trebui recalibrată.

Citeste si: Trei suceveni sunt cercetați după ce au părăsit zona de carantină pentru a merge la muncă în Germania

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Gigi Becali a încălcat regulile autorităților. Cum a fost prins în trafic, în plină pandemie? „Cum să îl întrebi pe Gigi Becali  – Unde te duci? -”

Citeste si: Prima reacție a lui Jador după ce melodia lui Viorel de la Blăgești a ajuns pe locul 1 în trending: „Scot o melodie numai să-l dau jos”

Putem fi foarte optimişti în această privinţă. În ianuarie, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat guvernelor câteva zeci de milioane de dolari pentru gestionarea crizei care se preconiza, a primit răspunsuri foarte rezervate de la guvernele din întreaga lume şi doar o mică fracţie din suma cerută. În doar câteva săptămâni însă, întreaga situaţie a căpătat cu totul alte proporţii.

„Nu trăim vremuri normale”

Cel mai probabil vom avea mai multe vaccinuri care vor funcţiona. Iar calendarul care va fi urmat în acest caz va fi unul inedit. În mod normal, dezvoltarea unui vaccin durează ani şi ani, iar lucrurile nu pot fi comprimate în mai puţin de 18 luni: e nevoie de peste un an pentru testarea vaccinului la care trebuie adăugată perioada necesară producerii pe cale industrială a sute de milioane de doze.

Cercetătorii susțin că știu când va fi gata leacul pentru COVID-19: „Există șanse ca până...”
mască

Dar, evident, nu trăim vremuri normale. Există o mobilizare financiară extraordinară din partea comunităţii internaţionale şi probabil se va trece la producerea de cantităţi mari pentru cei mai promiţători candidaţi chiar înainte de aprobarea oficială pentru utilizare. Chiar dacă asta va însemna zeci şi sute de milioane de dolari irosite – se pot câştiga câteva luni bune în această cursă. În concluzie există şanse ca pentru următorul sezon rece în emisfera nordică să avem un vaccin disponibil”, a declarat virusologul pentru Adevărul. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Muncitorii români au ajuns în Germania. Reacții halucinante din partea politicienilor: „Vin la noi pentru că trăiesc în sărăcie”

Explozie de COVID-19 într-o tabără de romi din Grecia. Apel șocant către autorități: „Nu mai putem ieși la furat și cerșit”

Un jandarm care păzea un centru de carantină din Alexandria s-a împuşcat în cap

Bucurie fără margini pentru Bianca Drăgușanu! Vedeta, din nou „mămică”, după împăcarea cu Alex Bodi

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies