Certificatul verde COVID-19, aprobat astăzi în România. De când va fi disponibil documentul?

Certificatul verde pentru COVID-19 va fi aprobat astăzi, printr-o ordonanță de urgență.

Certificatul verde COVID-19, aprobat astăzi în România.
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Mult așteptatul document reprezintă un fel de bilet de călătorie, care le face oamenilor plecarea mai ușoară în alte țări și care îi scapă de anumite restricții pe care acestea le impun pentru străini.

Citeste si: De unde putem face rost de certificatul european COVID? Anunț de ultim moment al Ministerului Sănătății

De când va fi disponibil documentul?

Certificatul verde COVID-19 va fi disponibil începând cu 1 iulie și va putea fi descărcat de orice persoană care dorește să îl dețină. Actul va putea fi găsit în format electronic, pe site-ul" covid.gov.ro", și va trebui completat în totalitate de cei care vor să îl folosească pentru a călători în străinătate.

Citeste si: Culiță Sterp, victima unui fakenews! Presa l-a confundat pe artist cu un Nicolae Sterp, care a ucis un om într-un accident rutier din 2016!- kfetele.ro

Citeste si: Un milionar din Iași vinde fabrica și își mută afacerile în Cehia. Gheorghe Veleșcu: „În țară plătim taxe și impozite, dar nu se întoarce nimic la noi”- bzi.ro

Citeste si: Certificat verde COVID. Vezi de pe ce site se poate descărca de la 1 iulie

În ceea ce privește persoanele fără acces la internet, acestea pot apela, pentru obținerea documentului, ori la medicul de familie, ori la direcțiile județene de sănătate publică.

De asemenea, în cazul în care vor exista probleme cu site-ul și certificatul nu poate fi descărcat, românii pot apela un call center pus la dispoziție special pentru acest lucru, iar un grup de experți va rezolva situația.

Ministrul Sănătății, detalii despre valabilitatea certificatului COVID-19
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat perioada de valabilitate a certificatului verde COVID-19, pentru fiecare caz în parte.[Sursa foto: Captură tv]

Ministrul Sănătății, detalii despre valabilitatea certificatului COVID-19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat, potrivit Mediafax, perioada de valabilitate a certificatului verde COVID-19, pentru fiecare caz în parte.

Astfel, se pare că cei vaccinați sunt cei mai privilegiați, persoanele care au o schemă completă de imunizare având o valabilitate mai mare a documentului: "De exemplu, pentru o persoană testată, valabilitatea certificatului este de 24 de ore dacă vorbim de un test antigen rapid şi, respectiv, de 72 de ore dacă vorbim de un test PCR. Dacă este vorba de situația în care persoana a trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test COVID pozitiv înregistrat în corona forms. Dacă vorbim de vaccinare, valabilitatea este până în luna iunie 2022 pentru o persoană vaccinată cu schema completă de vaccinare", a declarat Ioana Mihăilă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Certificatul verde european, disponibil și în România de la 1 iulie. De unde îl poți descărca

Guvernul a actualizat lista ţărilor din care este impusă carantina la sosirea în România

Grecia și Bulgaria primesc turiști fără vaccin sau test PCR. Ce document trebuie să arăți la intrarea în țară

5 zodii au o perioadă conflictuală. Săgetătorii au multe tensiuni la muncă

Şoc total pentru HALEP. E grav de tot: PENAL, chiar criminal!

Ce trebuie să ai în portofel de Moș Nicolae 2022

Bucătarul lui Putin amenință Statele Unite: „Nu-l treziţi pe Wagner cât încă doarme”

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies