Certificatul verde va deveni obligatoriu la biserică? Autoritățile și liderii cultelor urmează să ia o decizie

Autoritățile și liderii cultelor din România urmează să ia o decizie cu privire la introducerea certificatului verde la biserică.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Bisericile se află pe listele autorităților cu privire la introducerea certificatului verde, în contextul în care acest act este obligatoriu în mai multe locații din România. În aceste momente are loc o întâlnire între premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi șeful DSU, Raed Arafat cu reprezentații bisericilor din România.

Scopul întâlnirii este de a stabili dacă certificatul verde va deveni obligatoru pentru a participa la slujbele din biserică, în contextul în care sărbătorile de iarnă se apropie.

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare din România, dar și Kelemen Hunor, președintele UDMR, sunt prezenți la această discuție. Este prima întâlnire dintre autorități și liderii cultelor din România, iar decizia este așteptată de milioane de enoriași din țară.

coronavirus

Premieru Nicolae Ciucă, despre introducerea certificatului verde la locul de muncă 

[Sursa foto: Arhiva Wowbiz ]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă! Care este poziția premierului Nicolae Ciucă? 

Nicolae Ciucă a declarat în urmă o mai bine de o săptămână că introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă trebuie să reprezinte o prioritate.

În urma unor discuții cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prim-ministrul a mărturisit că această lege trebuie să intre cât mai repede în dezbatere în Parlament și să fie promulgată. 

Citeste si: Omicron, o amenințare pentru sărbătorile românilor! Ce spune Alexandru Rafila despre restricțiile de Crăciun și Revelion: „Ar trebui să se comporte mai precaut în această perioadă”

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere

în Parlament şi în momentul în care va fi aprobat de către Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să fie aplicat. Nu estimez, acum, un timp legat de procedura parlamentară care trebuie urmată”,  a declarat premierul Nicolae Ciucă. 

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă persoanele care au trecut recent prin boală vor beneficia de certificatul verde COVID-19, iar răspunsul a fost unul afirmativ. 

„Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia și persoanele care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies